BAS JO13-1 - VVOP JO13-1 : 2-5

BAS JO13-1 2 - 5 (1 - 1) VVOP JO13-1
11-5-2019, 10:30 uur

Twee gezichten

VVOP kwam deze zaterdag op bezoek en daar werd donderdagavond op de training een goede basis voor gelegd. We trainen sowieso al een tijdje naar behoren en dit geeft elke keer weer moed voor de wedstrijden. Wat ons ook moed moet hebben gegeven is onze supersnelle openingstreffer a la FC Utrecht tegen Ajax. Het was een bal via Abdulhadi die Jesse binnen de minuut vrije doortocht gaf naar de keeper en hij ons beheerst op voorsprong bracht. Deze voorsprong leek ons vleugels te geven. We speelden met rust en overzicht aan de bal. Het middenveld was de baas en met direct spel werden de aanvallers aan het werk gezet. De achterhoede was solide en we bleven gemakkelijk overeind. Kansen om de score uit te breiden kregen we voldoende en een van deze kansen had er eigenlijk in gemoeten om onszelf te belonen en ook de verhouding op het veld juist weer te geven. Zoals wel vaker valt dan het doelpunt aan de andere kant. Na 20 minuten kreeg Don Levi zijn eerste werk te verzetten en nog voor rust wist VVOP de gelijkmaker te scoren. De tweede helft werd gestart met J(ulian)&J(ulian) binnen de lijnen. De pauze had ons zichtbaar weinig goeds gedaan. We hadden het een stuk moeilijker en onze solide organisatie van de eerste helft was de tweede helft verdwenen. Op basis van inzet camoufleerden we dit nog enige tijd. Ook Don Levi had meerdere goede reddingen in huis. De wissel om de verdediging van de eerste helft in ere te herstellen kwam te laat, want op dat moment had VVOP de score snel weten uit breiden naar 1-3 en dat was een fikse tegenvaller. Met wissels probeerden we het spelbeeld te veranderen. VVOP bleef gevaarlijke tegenaanvallen op de mat leggen waarbij ze goed gebruik maakte van de steeds groter wordende ruimtes. Aanvallend legden wij ook gelukkig weer wat op de mat met het afstandsschot van Bram via onderkant lat als hoogtepunt. Van een slotoffensief was echter geen sprake, want VVOP besliste vijf minuten voor tijd definitief de wedstrijd. Zo speelden we een wedstrijd met twee gezichten. Een eerste helft zoals we graag vaker zien waarbij we zeker de eerste twintig minuten meer dan goed hebben gespeeld; sterk aan de bal, goed georganiseerd en veel in de aanval! In de tweede helft verloren we de grip op de tegenstander en werden we verdedigend in verlegenheid gebracht.

Jesse Lek

Bram den Teuling

BAS JO13-1 - VVOP JO13-1: 2 - 5 (1 - 1)

1' doelpunt 1 - 0  Jesse Lek (Abdulhadi Alabdullah)
23' doelpunt 1 - 1

38' doelpunt 1 - 2
40' doelpunt 1 - 3
47' doelpunt 1 - 4
49' doelpunt 2 - 4  Bram den Teuling (-)