VSCO '61 JO13-1 3 - 2 (2 - 1) BAS JO13-1
20-5-2019, 19:00 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

Anti climax in Oosterwolde

Een boeiend schouwspel kregen onze chauffeurs en meegekomen supporters voorgeschoteld door onze jongens. Hartverwarmende inzet, een stukje onverzettelijkheid en ook samenwerking waren de basis om de gele kanaries (VSCO) van ons af te houden. Na twee vorige ontmoetingen met deze tegenstander wisten we wat ons te wachten stond. Fysiek sterke tegenspelers en ook enkele spelers van ons eigen formaat die lekker kunnen voetballen. De razendsnelle achterstand hielp ons niet echt. We waren toch enigszins onder de indruk, de tegenstander kon er gelijk vandoor en de voorzet werd van dichtbij binnen getikt. We toonden herstel en naarmate de wedstrijd vorderde kregen we door dat er toch best wat mogelijk was (Jasper had hier wel even wat bedenktijd voor nodig op de reservebank). In de aanval kon Julian (ook wel bekend als Nicooo) vanaf links uithalen (prooi voor de keeper), Jayden schoot vanaf rechts nipt voorlangs en ook hadden we enkele hoekschoppen te nemen. De gelijkmaker kwam toch voor rust op de borden. Bram won op inzet zijn duel en wilde Julian aanspelen, dit lukt via de knie van Abdulhadi en zo stond Julian ineens vrij voor de keeper. De hoek was voor het uitzoeken en vakkundig werd de bal binnen geknald! Maar zoals wel vaker werd onze gelijkmaker gelijk opgevolgd door een tegentreffer... Zo ook dit keer en gingen we rusten met een achterstand. Na de rust een zelfde spelbeeld. We speelden dichtbij elkaar en konden elkaar op deze manier goed helpen. Kansjes voor de tegenstander ontstonden alsnog en daarentegen kwamen wij iets moeilijker in de aanval. We hielden goed stand. Don Levi stond op de juiste plaats bij een voorzet en een kopbal kon even later gemakkelijk gevangen worden door hem. Uit een van onze tegenaanvallen verdienden we een corner. Jesse en Bram namen deze kort en na veel oefenen hadden we resultaat. Bink kwam goed ingelopen en tikte de bal binnen; 2-2! Er stond nog een klein kwartiertje op de klok. Vanaf links dribbelde er een VSCO'er het strafschopgebied in. De knal was hoog, Don Levi stond juist gepositioneerd bij de eerste paal en tikte de bal over het doel. De corner die volgde leverde wat hectiek op, de bal kon tot drie keer toe niet goed weggewerkt worden. We liepen geen schade op en de tijd werd in een keer onze grootste vriend, er was nog maar een paar minuten te spelen. VSCO was niet van plan op te geven, maar was zichtbaar toch gestrest geworden. Hun grootste troef werd nogmaals ingezet. Een minuut voor tijd kwam aan onze illusie een eind. We waren op weg naar ons verdiende eerste competitiepunt, maar stranden in het zicht van de haven. Ondanks de late tegentreffer kregen we nog een kans op de gelijkmaker. De corner van Jesse kwam goed voor het doel, Jasper kopte..... maar helaas werd de bal op de doellijn gekeerd. Teleurgesteld en misschien wat boos, maar in ieder geval moe en voldaan werd de kleedkamer opgezocht.

Julian van Groning

Bink Ziengs

VSCO '61 JO13-1 - BAS JO13-1: 3 - 2 (2 - 1)

1' doelpunt 1 - 0
24' doelpunt 1 - 1  Julian van Groning (Abdulhadi Alabdullah)
26' doelpunt 2 - 1

46' doelpunt 2 - 2  Bink Ziengs (Bram den Teuling)