CSV Apeldoorn JO13-2 3 - 2 (1 - 0) BAS JO13-1
4-5-2019, 10:30 uur
Orderbos, 1e Wormensewg 85 Apeldoorn

Goed is niet goed genoeg

Na een korte onderbreking met Tweede Paasdag, Koningsdag en de vakantie gingen we de competitie hervatten in Apeldoorn. Het verzamelen, de heenreis, het omkleden, de warming-up en ook de beginfase van de wedstrijd ging allemaal gestroomlijnd. Zowel wij als Apeldoorn gingen in de aanval. Er was een schotje van de op linksbuiten geposteerde Julian van G. en ook Apeldoorn ging er vandoor, maar stichtte (nog) geen gevaar. Gevaarlijk was het wel toen de bal precies tussendoor ging en de aanvaller onze achterhoede te snel af was. 1-0 achterstand en met deze tegenvaller gingen we goed om. Er was ook helemaal geen reden voor paniek, want we stonden prima op het veld. We waren fanatiek, fel en werkten hard. Af en toe werd er ook goed gevoetbald. Zo was bv. Abdulhadi op de rechterkant lekker met succes aan het dribbelen en kon alleen met een overtreding tegen worden gehouden. De vrije trap van Bram kwam op het dak van het doel terecht. Op het middenveld was het druk en soms wat rommelig. Het lukte Apeldoorn iets gemakkelijker om samen te spelen. Onze achterhoede stond echter zijn mannetje, maar toch kregen we een strafschop tegen. De tactiek van Don Levi (diep in de ogen van de tegenstander kijken) werkte en de bal verdween over het doel. Zelf kwamen we niet meer gevaarlijk door en gingen we rusten met 1-0 achter. Bink kwam het veld in voor Julian GL en het advies was toch vooral om de zijkanten te blijven gebruiken, omdat daar onze gevaarlijke momenten van de eerste helft vandaan kwamen. De tweede helft ging van start en we hadden minder van Apeldoorn te duchten dan de eerste helft. Dit zinde de begeleiding van Apeldoorn ook niet helemaal.. Grote kansen wisten we echter niet te creëren, maar de druk stond er goed op. We probeerden met Jesse vanaf de linkerflank en Julian in de spits meer af te dwingen. Aan de andere kant van het veld kregen we een hoekschop tegen. We kregen de bal niet goed weg en Apeldoorn kon van afstand op ons doel schieten. De bal werd niet goed geraakt, maar had wel een hoge boog die precies onder de lat kwam.. Don Levi kreeg zijn hand nog wel tegen de bal, maar via de paal ging deze achter de doellijn. Nu waren er nog tien minuten te spelen. Via Jesse ging de bal diep op de linkerflank naar Bram. Zijn gekraakte voorzet kwam voor de voeten van Jasper en op zijn gemikte schot in de bovenhoek had de keeper geen antwoord. Enigszins frustrerend was het toen er een overtreding op Jesse werd begaan, niet werd toegekend en Jesse zelfs de vrije trap tegen kreeg. Uit deze vrije trap en enkele balcontacten later werd de 3-1 gemaakt. Snel hierna gaf de scheidsrechter ons wel een vrije trap en Bram schoot deze via onderkant lat binnen. Het bleef bij 3-2 en zo speelden we een goede wedstrijd, maar goed was niet goed genoeg deze morgen.

Jasper van Diepen

Bram den Teuling

CSV APELDOORN JO13-2 - BAS JO13-1: 3 - 2 (1 - 0)

8' doelpunt 1 - 0

49' doelpunt 2 - 0
53' doelpunt 2 - 1  Jasper van Diepen (-)
56' doelpunt 3 - 1
57' doelpunt 3 - 2  Bram den Teuling (-)