BAS JO13-1 - Swift '64 JO13-1 : 1-3

BAS JO13-1 1 - 3 (1 - 1) Swift '64 JO13-1
9-2-2019, 10:30 uur

Verlies in derby

We zijn de voorjaarscompetitie, onder onstuimige omstandigheden, begonnen met een 3-1 thuisnederlaag tegen Swift '64. Kansen waren er over en weer waarbij Swift'64 zich uiteindelijk slagvaardiger toonde en er met de winst vandoor ging. De wedstrijd werd al snel een wedstrijd, want de eerste kans voor beide partijen was gelijk voldoende voor twee doelpunten. Swift trof doel via een afstandsschot in de bovenhoek en Jesse werd net als woensdagavond door Bram op avontuur gestuurd en bleef ook dit keer ijzig kalm. Beide partijen hadden deze morgen goede bedoelingen en probeerden van achteruit de aanval op te bouwen. Wij maakten hier veelvuldig gebruik van Kyan en Julian. Op het middenveld stokte het geregeld, daar konden we maar moeilijk de bal in bezit houden. Onze aanvallers hadden een zelfde probleem dankzij het korte verdedigen van de tegenstander. Wij stelden daar gelukkig ook het nodige verdedigingswerk tegenover en anders stond altijd Don Levi nog op zijn post. Met de gelijke stand bereikten we de rust. Na rust hadden we optisch de wind iets tegen en werd het soms wat moeilijker om onze aanvallers te bedienen. Len wist Bram echter wel te bereiken en hij snelde naar het strafschopgebied met in zijn nek twee Swift verdedigers die helaas als winnaar uit de strijd kwamen.. Ook Swift kreeg mogelijkheden en toen zij niet stevig genoeg aangepakt werden keken we tegen een achterstand aan. Zo is het verdedigen, het duelleren en ingrijpen toch echt een vaardigheid op zich. Hierna zetten wij nog eens aan. Plaatste Bink de bal tegen de lat, kreeg Simon de bal van de Swift keeper cadeau (helaas net naast) en mocht Bram nog aanleggen voor een vrije trap, maar geen enkele keer hoefde de Swift keeper de bal uit het net te halen. Toen Don Levi dit net voor het einde wel moest doen was de wedstrijd gespeeld en waren we toch wel teleurgesteld.

Jesse Lek

BAS JO13-1 - SWIFT '64 JO13-1: 1 - 3 (1 - 1)

4' doelpunt 0 - 1
6' doelpunt 1 - 1  Jesse Lek (Bram den Teuling)