BAS JO13-1 - ASV Dronten JO13-2 : 5-2

BAS JO13-1 5 - 2 (1 - 2) ASV Dronten JO13-2
2-3-2019, 10:30 uur

Sterke tweede helft

Na de vrijdagavond training voor de trainerscursus, waarbij weer duidelijk werd dat onze jongens zich voorbeeldig kunnen gedragen, werden de degens op zaterdag gekruisigd met asv Dronten. Daar waar wij begin oktober tegen deze tegenstander ons doel schoon wisten te houden keken we ditmaal snel tegen een achterstand aan. Dronten had onze opbouw onderschept en kon hierna snel naar ons doel oprukken alvorens doeltreffend uit te halen. Don Levi, die twee weken geleden zijn pink brak stond bijzonder snel weer onder de lat en hij had in de korte hoek geen kans. Gesterkt door dit vroege doelpunt hadden we onze handen vol aan de tegenstander. Mogelijkheden waren er in de eerste helft voor beide ploegen. Zo schoot Jayden in het zijnet en wist Bram even later de bal langs de keeper in de verre hoek te schieten. Heel lang stond het niet gelijk, ook asv Dronten schoot raak in de verre hoek. Ook dit maal mede aan ons zelf te wijden door ons toch wat slordige spel aan de bal. Voor de tweede helft was het dus zaak hier verbetering in te tonen en daarnaast mocht er ook meer beleving getoond worden. We waren nog maar net bezig toen Bram de bal van een Dronter verdediger afsnoepte en strak voorgaf op Jayden; 2-2. Nu werden wij gesterkt door een vroeg doelpunt en gingen we met elkaar op zoek naar de voorsprong. In de voorhoede werd goed gebruikt gemaakt van de zijkanten en met name Jayden had het op rechtsbuiten erg naar zijn zin. Jelte achterin en Jasper op het middenveld leken schier onpasseerbaar geworden en zo speelde het spel zich nu veelvuldig af op de helft van Dronten. Via Jasper kwam de bal bij Bram. De doelman werd omspeeld en de voorsprong was daar. We waren nog lang niet klaar met aanvallen en ook niet met het maken van doelpunten. Jayden ging er weer vandoor over de rechterkant en zijn voorzet kwam bij de tweede paal waar Jesse voor een ruimere voorsprong zorgde. Het laatste doelpunt was voor Ryan die op de juiste plaats stond om een rebound binnen te schieten en zo de eindstand op 5-2 bepaalde. Na de slordigheden van de eerste helft, werd er in de tweede helft uit een ander vaatje getapt.

Bram den Teuling

Jesse Lek

Ryan Roelofs

Jayden Zimmerman

BAS JO13-1 - ASV DRONTEN JO13-2: 5 - 2 (1 - 2)

4' doelpunt 0 - 1
15' doelpunt 1 - 1  Bram den Teuling (-)
18' doelpunt 1 - 2

31' doelpunt 2 - 2  Jayden Zimmerman (Bram den Teuling)
38' doelpunt 3 - 2  Bram den Teuling (Jasper van Diepen)
45' doelpunt 4 - 2  Jesse Lek (Jayden Zimmerman)
52' doelpunt 5 - 2  Ryan Roelofs (-)