Lelystad '67 JO13-2 5 - 3 (5 - 2) BAS JO13-1
Vriendschappelijke wedstrijd
13-10-2018, 10:00 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

Tweede helft gewonnen

We speelden op veld vier en dit bleek een stevige wandeling, eenmaal aangekomen lag het veld nog onder de dauw en was er een heerlijk najaarszonnetje. We moesten het zonder Jasper (vakantie), Ryan en Abdulhadi stellen. De wedstrijd werd gestart en onze roodhemden hadden moeite om zich goed in de wedstrijd te spelen. We waren onnauwkeurig en wat bleu aan de bal. Dit veranderde toen Jesse niet van de bal te krijgen was en oog had voor Bram. De aansluitingstreffer werd genoteerd, ja we waren hiervoor op een dubbele achterstand gekomen, en korte tijd later was het zelfs gelijk toen Jayden de bal in de verre hoek schoot. Hiervoor afgaande hadden we goed samenspel, hiervoor hadden we ook de ruimte en ditmaal waren we ook secuur in de passing. Helaas was dit van korte duur en liep Lelystad uit naar de 5-2 ruststand. Don Levi leverde de bal in bij de spits, vanuit een corner konden ze vanaf rand zestienmetergebied vrij inschieten en net voor rust was een foutieve pass van Simon de inleiding voor een vlijmscherpe Lelystadse counter. In de tweede helft met wat meer aandacht voor de verdediging had Don Levi het bij fases een stuk rustiger. Bink kon niet meer verder spelen en voor hem kwam Gijs in het veld. Kort hiervoor had Bink doel getroffen en de achterstand verkleind. We dachten helemaal terug in de wedstrijd te komen toen Jayden een rebound binnen kon schieten, helaas een goede redding van de keeper... niet veel later toch een treffer van Jayden, maar weer helaas; buitenspel.. Een gevaarlijke aanval van Lelystad werd door Len en Jelte gezamenlijk met een sliding gestopt. Volgens de scheidsrechter onreglementair en de bal ging op de stip. Don Levi had een soort van 'scorpion kick' in huis om de bal te stoppen. Zo werd de wedstrijd met 5-3 afgesloten, waren er bemoedigende woorden over de tweede helft en gingen we zonder te douchen (de staat hiervan was dramatisch), maar wel met een lekkere appel huiswaarts.

Bink Ziengs

Jayden Zimmerman

Bram den Teuling

LELYSTAD '67 JO13-2 - BAS JO13-1: 5 - 3 (5 - 2)

7' doelpunt 1 - 0
11' doelpunt 2 - 0
12' doelpunt 2 - 1  Bram den Teuling (Jesse Lek)
16' doelpunt 2 - 2  Jayden Zimmerman (-)
19' doelpunt 3 - 2
25' doelpunt 4 - 2
30' doelpunt 5 - 2

36' doelpunt 5 - 3  Bink Ziengs (-)

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):