BAS JO13-1 - Batavia '90 JO13-1 : 4-3

BAS JO13-1 4 - 3 (3 - 2) Batavia '90 JO13-1
8-12-2018, 10:30 uur

Streak

Batavia'90 kwam op bezoek en de vraag vooraf was of wij het spel van de voorgaande wedstrijd(en) weer konden laten zien. Het antwoord op deze vraag volgde al snel. Het was goed doorzetten van Bram welke de bal hierna terug legde op Abdulhadi en deze wist hier wel raad mee, 1-0. Ons toch al toegenomen zelfvertrouwen de laatste weken kreeg wederom een enorme boost en al snel stichtten wij weer gevaar met een vrije trap en enkele hoekschoppen. We waren veel in de aanval en van Batavia hadden wij nog niet veel gezien, dit veranderde na tien minuten spelen toen zij als een duveltje uit een doosje de verdediging en Don Levi kansloos achter lieten met een snelle counter. Onverstoord bleven wij echter de aanval zoeken en we waren veelal dreigend rondom het zestienmetergebied van de tegenstander. Het was daar nog wel eens erg druk terwijl er aan de zijkanten meer ruimte lag. Ondanks dat kwamen we weer op voorsprong. Een hoekschop belande voor de voeten van Simon en hij bedacht zich niet. De bal vloog buiten bereik van de keeper in het doel en daar hebben we gelukkig beelden van! In de laatste fase voor de rust hadden we het moeilijk. We hadden minder vat op het spel en de tegenstander. Ons stoere verdedigingsduo Len en Kyan, beiden in maillot, konden moeilijk de duels winnen. Gelukkig hadden wij al wel de 3-1 gemaakt uit een strafschop, maar moesten toch toezien dat de marge werd verkleind voor het rustsignaal. In de tweede helft zouden we dus waakzaam moeten blijven voor de aanvallers van Batavia. Niets was minder waar, we waren eigenlijk op het gehele veld de sterkere partij de tweede helft. De eerste keer dat Don Levi iets te doen had was precies na een kwartier spelen in de tweede helft. Dit was ook gelijk de opmaat voor ons vierde doelpunt, want het was hierna vanaf onze eigen helft een mooie aanval over de linkerkant via Julian, Jesse en Bram als eindstation. Hiervoor waren we al veelvuldig in de aanval geweest, maar lukte het ons niet de trekker over te halen. We maakten het onszelf nog wel even onnodig spannend door bij het uitverdedigen de bal aan Batavia te schenken. Nou ja, echt spannend was het eigenlijk niet. We bleven tot het laatste fluitsignaal de bovenliggende partij. Dit uitdrukken in de score is achteraf gezien misschien het enige wat we onszelf kunnen verwijten.

Bram den Teuling

Simon Oerlemans

Abdulhadi Alabdullah

BAS JO13-1 - BATAVIA '90 JO13-1: 4 - 3 (3 - 2)

3' doelpunt 1 - 0  Abdulhadi Alabdullah (Bram den Teuling)
10' doelpunt 1 - 1
17' doelpunt 2 - 1  Simon Oerlemans (-)
21' doelpunt 3 - 1  Bram den Teuling (-)
25' doelpunt 3 - 2

45' doelpunt 4 - 2  Bram den Teuling (Jesse Lek)