Hierden JO13-1 2 - 1 (1 - 0) BAS JO13-1
27-10-2018, 09:00 uur
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

Een spannende wedstrijd

Een wedstrijd als afgelopen zaterdag hopen we graag vaker te spelen. Een spannende wedstrijd waarin de krachtsverschillen niet zo ver uit elkaar lagen als bijvoorbeeld gisteren bij Ajax - Feyenoord. Hierden begon als thuisploeg vol bravoure aan de wedstrijd, maar had ook gelijk zijn handen vol aan Jesse. Hij werd in het zestienmetergebied uit balans gebracht en dat had zomaar een strafschop kunnen zijn. Iets later was er geen twijfel mogelijk toen hij aan de zijkant onderuit werd gehaald. Hierden liet zich verdedigend dus gelden, iets wat zij in de aanval ook deden. Onze verdedigers hadden het moeilijk en gaandeweg de eerste helft kantelde de wedstrijd naar ons voordeel en bleven onze verdedigers steeds beter overeind. Helaas keken we wel tegen een 1-0 achterstand aan toen een cornerbal bleef hangen en voor Hierdense voeten viel. Het had met rust ook zomaar weer gelijk kunnen staan. Jayden schoot tegen de paal, de vrije trap van Bram belande in de handen van de keeper en een onderschepping van Abdulhadi had ook zomaar anders af kunnen lopen. Enkele aanwijzingen in de rust en met name de vraag om stuk voor stuk er een schepje bovenop doen. Dit vertaalde zich in een tweede helft waar we gelijk op zoek gingen naar de gelijkmaker. Hierden kon niet anders dan tegenhouden. Het was uiteindelijk een soortgelijk doelpunt als in de eerste helft wat ons de gelijkmaker opleverde. Uit een van de vele corners die we af wisten te dwingen belande de bal bij vakantieganger Jasper en hierna tegen het doelnet. We bleven aanvallen, maar moesten ook oppassen. Hierden kwam er een keer gevaarlijk uit. Er volgde een schot, Kyan gooide zich voor de bal en er bleef slechts een corner over wat geen gevaar voor Hierden opleverde. Jesse kwam voor ons weer in het veld en kreeg op links gelijk de mogelijkheid om op de keeper af te gaan.. De keeper lette goed op en onderschepte de bal. Hierna kon hij een afstandsschot van Jasper gemakkelijk klemmen. Bram werkte zich weer een slag in de rondte en won veel van zijn duels. Jayden, vanaf rechts, kon het net niet bolwerken om tot een grote kans te komen. Don Levi had het rustig, maar zo ongeveer vanuit het niets kwamen er drie van Hierden op hem en Kyan af. Het schot werd gepareerd, maar de rebound was helaas een koud kunstje; 2-1. We lieten het er niet bij zitten, hadden nog zeker vijf minuten te spelen en bleven in de aanval. Julian van Groning verdedigde tot twee maal toe stevig en lekker fel aan de linkerkant en zo konden we weer naar voren. In de dying seconds belande de bal bij de tweede paal voor de voeten van Jesse. Met zijn linker drukte hij af, maar helaas net over de lat. Zo ging de grootste kans in de slotseconde verloren. Floot de scheidsrechter af en gingen we teleurgesteld van het veld.

Jasper van Diepen

HIERDEN JO13-1 - BAS JO13-1: 2 - 1 (1 - 0)

7' doelpunt 1 - 0

44' doelpunt 1 - 1  Jasper van Diepen (-)