BAS JO13-1 - VVOP JO13-1 : 4-3

BAS JO13-1 4 - 3 (3 - 2) VVOP JO13-1
29-9-2018, 10:30 uur

Geduld is een schone zaak

Voor de wedstrijd verzamelden wij ons in de kantine en gingen hierna gezamenlijk naar de kleedkamer om ons om te kleden en voor te bereiden. VVOP kwam op bezoek en daar zouden we weer onze handen vol aan hebben was de verwachting. Jelte was weer fit verklaard en nam samen met Abdulhadi plaats op de reservebank. Ook Julian GL zat hier met helaas nog steeds een pijnlijke knie. De wedstrijd begon onfortuinlijk. We lieten het kaas van het brood eten wat resulteerde in een snelle achterstand. Ongehinderd kon er ingeschoten worden vanuit een hoekschop. De reactie die onze jongens hierna lieten zien was meer dan goed te noemen en er ontstond een fantastische eerste helft. Meer dan geregeld kwamen we over onze rechterkant in de aanval. Het was dan ook een aanval vanaf rechts die uiteindelijk bij Ryan belande. Zonder enige twijfel verdween de bal hierna over de keeper in het doel. Dat dit doelpunt ons vertrouwen had gegeven was duidelijk te zien. We speelden veel samen en aan de bal was er vertrouwen om deze bij zich te houden of een actie aan te gaan. Het was dan ook een actie van Jesse waarbij hij twee tegenstander in de luren legde en hierna, ook weer over de keeper, de bal in het doel schoot. De doelpunten volgden elkaar snel op. VVOP maakte gelijk en hierna was Jesse weer ons goudhaantje. Zijn hoekschop verdween via de keeper in het doel. Dat de 3-2 voorsprong bleef staan tot aan de rust kwam door toedoen van de paal. Zowel Jayden als Kyan raakten het houtwerk. In de tweede helft waren daar weer de eerste speelminuten voor Jelte en werd onze voorsprong snel uitgebreid. Bink stond op de goede plaats om het laatste tikje te geven uit de hoekschop van Bram. VVOP zette richting het einde van de wedstrijd nog eens extra aan en wijzelf liepen steeds meer op ons tandvlees. Er ontstond een hachelijke situatie voor ons eigen doel waarbij Don Levi zijn engeltje op de lat had en hierna Jasper op de doellijn om de bal weg te werken. We gingen er met zijn allen voor, maar konden de aansluitingstreffer helaas niet voorkomen. Gelukkig bleven we hierna, op een moment na, verdedigend overeind zonder zelf nog veel in de aanval te zijn. Bij dat ene moment liet Don Levi zich gelden en plukte de bal van de aanvaller zijn voeten af. Het laatste fluitsignaal werd niet veel later met gejuich ontvangen. Zo was het even wachten, maar mochten we onze eerste overwinning (samen met het publiek) vieren.

Jesse Lek

Ryan Roelofs

Bink Ziengs

BAS JO13-1 - VVOP JO13-1: 4 - 3 (3 - 2)

1' doelpunt 0 - 1
5' doelpunt 1 - 1  Ryan Roelofs (-)
8' doelpunt 2 - 1  Jesse Lek (Kyan van Montfoort)
13' doelpunt 2 - 2
15' doelpunt 3 - 2  Jesse Lek (-)

41' doelpunt 4 - 2  Bink Ziengs (Bram den Teuling)