BAS JO13-1 - Sparta Nijkerk 013-2 : 5-2

BAS JO13-1 5 - 2 (4 - 1) Sparta Nijkerk 013-2
7-4-2018, 10:30 uur

Kraker

Sparta Nijkerk kwam als nummer drie van de ranglijst op bezoek en er was dus sprake van een kraker. BAS, zonder de zieken Lars en Thijs, bleek dit goed te snappen, want het schoot uit de startblokken. Binnen de kortste keren kwamen we al gevaarlijk voor het Nijkerk doel en toen Bram de 1-0 op het scorebord zette kon er niets anders geconcludeerd worden dat dit terecht was. Milan bleek over links weer niet te stoppen. De trainer van de tegenstander wisselde zijn formatie in de achterste linie, maar moest toch lijdzaam toezien dat Milan ons tweede doelpunt binnen schoot. Hier ging een mooie aanval aan vooraf welke links achterin bij Kyan begon en uiteindelijk via Lianne naar Patrick werd verplaatst. Zijn voorzet kon door Milan eenvoudig worden afgerond. Snel hierna volgde dan al ons derde doelpunt. Julian had oog voor Patrick. Hij was sneller bij de bal dan de keeper, wipte de bal over hem heen en kon toen in een leeg doel scoren. Er stonden nog maar elf minuten op de klok, wat een luxe! Het werd nog mooier toen Milan zijn puntgave voorzet bij de tweede paal door Patrick werd binnen gevolleerd. Er was eigenlijk geen sprake van eenrichtingsverkeer. Sparta had ook zeker wat in de melk te brokkelen. Echter creëerden wij zulke goede kansen dat elke bal er ook bijna in vloog. De mogelijkheden die Sparta kreeg waren een stuk moeilijker, toch wisten zij een keer te scoren net voor rust. Een andere tegenvaller voor ons was toen Lianne ongelukkig terecht kwam. Jurre was ondertussen gearriveerd en kon zodoende binnen de lijnen komen. In de rust, waar Gerben aan gaf last van zijn ademhaling te hebben, moest er weer geschakeld worden. Na gezamenlijk overleg werd Gerben onze keeper en kwam Kevin in de spits. Sparta had duidelijk geleerd van de eerste helft. Het werd ons een stuk moeilijker gemaakt. We kwamen moeilijk van onze eigen helft af. Het werd dus erg moeizaam. Een kwestie van volhouden en zo min mogelijk cadeau geven aan de tegenstander. Dit lukte aardig, maar vroeg veel energie en ook mentale kracht. Gelukkig spoorde Giel ons goed aan. Uiteindelijk scoorde Sparta, met nog tien minuten op de klok, een verdiend doelpunt. Echter kwamen we hierna niet verder in gevaar. Kevin scoorde in een uitbraak de 5-2 en daardoor de beslissing.

Patrick Zondag

Kevin Lans

Milan Hessenberg

Bram den Teuling

BAS JO13-1 - SPARTA NIJKERK 013-2: 5 - 2 (4 - 1)

3' doelpunt 1 - 0  Bram den Teuling (-)
9' doelpunt 2 - 0  Milan Hessenberg (Patrick Zondag)
11' doelpunt 3 - 0  Patrick Zondag (Julian Groot Lipman)
19' doelpunt 4 - 0  Patrick Zondag (Milan Hessenberg)
26' doelpunt 4 - 1

51' doelpunt 4 - 2
56' doelpunt 5 - 2  Kevin Lans (-)

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):