Batavia '90 013-1 1 - 2  BAS JO13-1
12-5-2018, 11:00 uur
De Doggersbank, Getijdenlaan Lelystad

The Fight Club

Zaterdag was Batavia de tegenstander. Thijs was geblesseerd geraakt tijdens het Stratenvoetbal en ging mee als supporter. Bijna hadden we nog twee geblesseerden/supporters toen Kevin en Patrick het voor vertrek met elkaar aan de stok kregen... Op een veld met veel kale plekken en weinig belijning gingen we in een vertrouwde opstelling van start. Gerben had de keepershandschoenen aan en Jasper speelde op de plek van Thijs. De start was gelijk voortvarend, want het was Milan die Patrick bediende en ons op voorsprong bracht. Ondanks het matige veld en het twee spitsen systeem van de tegenstander probeerden we van achteruit de aanval op te zetten. We hadden dan wel het initiatief, sprankelend was het allerminst. Gelukkig wisten we met elkaar de juiste mentaliteit te tonen zodat we met een voorsprong gingen rusten. Batavia ging na de rust gelijk op zoek naar de gelijkmaker. We kregen een grote kans tegen en Patrick (2e helft keeper) zat een paar keer goed ertussen bij een diepe bal. Na de grote kans kantelde de wedstrijd langzaam in ons voordeel. De ruimte voor onze aanvallers werden groter en na grote kansen en een bal op de lat was het Julian die de bevrijdende 2-0 en zijn eerste goal van het seizoen liet optekenen. Het werden nog spannende slot minuten en het laatste fluitsignaal werd met gejuich ontvangen.

Julian Groot Lipman

Patrick Zondag

BATAVIA '90 013-1 - BAS JO13-1: 1 - 2

2' doelpunt 0 - 1  Patrick Zondag (Milan Hessenberg)
48' doelpunt 0 - 2  Julian Groot Lipman (Milan Hessenberg)