Unicum D2 0 - 1 (0 - 0) BAS JO13-1
25-4-2015, 11:00 uur
Sportpark Schouw, Schouw 54-13 Lelystad

BAS D1 verpest kampioensfeestje Unicum D2

'Yes, yes', met deze woorden en een gebalde vuist verliet assistent trainer Jorrit Doorman het kunstgrasveld van Unicum in Lelystad. Het was zijn BAS D1 dat net de beoogde kampioen Unicum D2 op een 1-0 nederlaag had getrakteerd. Door deze uitslag konden de klaarstaande bloemen voor Unicum D2 niet uitgereikt worden.

Op zaterdag 24 april 2015 stond voor BAS D1 de uitwedstrijd tegen Unicum D2 op het programma. Bij winst op BAS D1 zou Unicum D2 vandaag tot kampioen gekroond worden. Met 11 fitte spelers (Luc Engwerda was geblesseerd en Bram ter Beek was een weekendje weg) werd afgereisd naar Lelystad. Nou ja fit, in de vroege ochtend hadden zowel Yassir Mizhar (bij de E1) als keeper Joost Jan Nitrauw (C1) een wedstrijd gespeeld. Gelet op het aanvangstijdstip van 12:30 uur was dit geen probleem.

BAS D1 begon de wedstrijd in de vertrouwde opstelling. Joost Jan Nitrauw op doel. Achterin Cas Groot Koerkamp, Ryan van der Voorst, Bart Knorren en Roy Woud. Op het middenveld Aimen El Achek, Coen Grafhorst en Anis El Achek. De voorste linie bestond uit Yassir Mizhar, Giorgino Gertsen en Luca Schaap. Als assistent scheidsrechter was Robert Conelissen (wederom) bereid gevonden de vlag te hanteren (Robert bedank!!).

Na het fluitsignaal ontwikkelde zich een spannende wedstrijd dat zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. De beide doelmannen kregen niet veel te doen, en datgene wat ze te doen kregen, deden beiden naar behoren. Het was Unicum D2 dat een veldoverwicht had, meer balbezit had maar wist dit mede door goed verdedigingswerk van Biddinghuizer kant niet om te zetten in echte kansen. Een brilstand als ruststand was dan ook het resultaat.

In de rust een tevreden technische staf aan Biddinghuizer kant. Vooral de zeer goede teamprestatie werd door trainer/coach Tom Drent geprezen.

Na rust een zelfde spelbeeld, waarbij het vooral de linkerspits van Unicum D2 was die door zijn snelheid een aantal keren voor gevaar zorgde. Echter door adequaat verdedigingswerk en goed keeperswerk bleef de 0-0 stand op het scorebord. Dit tot groot ongenoegen van het massaal opgekomen publiek, dat zich opmaakte voor een kampioensfeestje. Met name onze vlagger Robert Cornelissen kreeg de nodige verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. Gelukkig stond onze 'eigen bodyguard' Jan Knorren in de nabijheid van Robert voor het geval dat.

Tien minuten voor tijd sloeg de vlam volledig in de pan. Blijkbaar geïndoctrineerd door het Lelystadse publiek legde de scheidsrechter van dienst de bal vanuit het niets op de stip. Waar BAS D1 dacht dat er gefloten werd voor een overtreding van Unicum D2 (Cas Groot Koerkamp werd door de gevaarlijke linkerspits 'onder het gras' gestopt), wees de scheidsrechter naar de penaltystip. Een buitenkansje voor Unicum D2 dus. Echter, gerechtigheid zorgde ervoor dat de bal via de lat in de handen voor doelman Joost Jan Nitrauw belandde. De 0-0 stand bleef derhalve op het scorebord staand.

Een paar minuten later wees de scheidsrechter weer naar de stip. Het was dit keer Yassir Mizhar die door twee verdedigers van Unicum D2 tot val gebracht werd. De scheidsrechter kon niet anders dan ook nu naar de stip wijzen, dit tot groot ongenoegen van het publiek in Lelystad. Na de nodige discussie stond Coen Grafhorst klaar om de penalty te nemen. Hij faalde, ondanks het gefluit aan Lelystadse kant, niet. Met een strak schot in de rechter benedenhoek was de keeper van Unicum D2, die ze geleend hadden van Unicum D1(vandaar het late aanvangstijdstip 12:30 uur), kansloos.

Na de 0-1 probeerde Unicum D2 het nog wel en ondanks ruim 4 minuten blessuretijd wist Unicum D2 niet te scoren. Na het laatste fluitsignaal lachende gezichten aan Biddinghuizer kant, treurige gezichten aan de kant van Unicum D2. Het beoogde kampioenschap van Unicum D2 was nog even uitgesteld. Volgende week moet Unicum D2 op bezoek bij Hulshorst D1 dat op plaats 2 staat op slechts twee punten van Unicum. Een echte kampioenskraker dus. Gekscherend werd al gezegd dat een 'kratje AA' wel vanuit Hulshorst naar Biddinghuizen gestuurd kon worden.

Na afloop uiteraard zeer tevreden gezichten aan de kant van BAS D1. Trainer/coach Tom Drent en leider Hein Grafhorst roemden vooral de teamprestatie. Jorrit Doorman bleef maar lachen: 'Een gedenkwaardige wedstrijd die ik niet snel zal vergeten. Wat verschrikkelijk mooi dat wij hier in het hol van de leeuw in de kampioenswedstrijd de drie punten meenemen, klasse. Yes, yes'.

Coen Grafhorst

UNICUM D2 - BAS JO13-1: 0 - 1 (0 - 0)

55' doelpunt 0 - 1  Coen Grafhorst (-)

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):