BAS JO13-1 - Unicum D2 : 2-1

BAS JO13-1 2 - 1 (1 - 1) Unicum D2
13-12-2014, 09:30 uur

BAS D1 verslaat koploper Unicum D2

Zaterdag 13 december 2014 heeft BAS D1 zich van zijn beste kant laten zien. In een zeer spannende wedstrijd werd koploper Unicum D2 met een 2-1 nederlaag terug naar Leleystad gestuurd.
In de laatste thuiswedstrijd voor de winterstop moest BAS D1 aantreden tegen de koploper, Unicum D2. Tot aan vandaag had Unicum pas een wedstrijd verloren. Aan BAS D1 de schone taak om hier een tweede aan toe te voegen. Onder goede weersomstandigheden en een goed veld, ondanks het slechte weer van de afgelopen week, werd om 10:30 uur onder leiding van scheidsrechter Erwin van Dam afgetrapt. Vanaf het begin was het BAS D1 dat het initiatief had. Met 'veel druk op de bal' werd Unicum D2 goed vastgezet door BAS D1. Unicum D2 kwam er sporadisch uit, maar de keren dat ze er uit kwamen was het ook gelijk gevaarlijk. Vooral de linksbuiten van Unicum D2 zorgde voor het nodige gevaar bij de uitvallen van Unicum D2. Uit een van deze uitvallen was het danook halverwege de eerste helft raak. De gevaarlijke linksbuiten van Unicum D2 stond aan de basis van dit doelpunt. Hij liet de verdediging van BAS D1 achter zich en liet de spits van Unicum D2 keeper Joost Jan Nitrauw voor de eerste keer de gang naar het net maken: 0-1. Een domper voor een tot dat moment goed spelend BAS D1. BAS D1 was wat aangeslagen na deze tegenslag maar de verdediging van BAS D1 hield stand. Vlak voor rust kreeg BAS D1 loon naar werken. Aan de zijkant kreeg BAS D1 een vrije tap te nemen. Aanleiding voor de de 'luchtmacht' van BAS D1 om zich in het strafschopgebied van Unicum D2 te melden. De prima vrije trap van Coen Grafhorst werd door laatste man Bart Knorren achter de goede doelman van Unicum D2 gewerkt, 1-1. Hiermee was tevens de ruststand bereikt.
Na rust een op en neer gaand spel, zonder dat beide teams tot grote kansen kwamen. Halverwege de tweede helft kreeg Unicum D2 een uitgelezen kans om weer op voorsprong te komen. Slecht uitverdedigen van BAS D1 leidde tot een overtreding van keeper Joost Jan Nitrauw waardoor de scheidsrechter de bal op de stip legde. Gelukkig voor BAS D1 was deze kans niet aan Unicum D2 besteed. Met een goede reflex wist Joost Jan Nitrauw zijn doel schoon te houden. Niet veel later kreeg ook BAS D1 een (terechte) strafschop. De doelman van Unicum D2 hield spits Yassir Mizhar onreglementair van het scoren af. Met een speler in het doel, de keeper van Unicum D2 werd na het nodige verbaal geweld door de scheidsrechter voor vijf minuten naar de kant gestuurd, mocht Coen Grafhorst aanleggen. Hij maakte geen fout zodat een 2-1 voorsprong voor BAS D1 op het scorebord stond. De achterstand was voor Unicum D2 het sein om er nog een tandje bovenop te doen, maar de verdediging van BAS D1, bestaande uit Ryan van der Voorst, Luc Engwerda, Bart Knorren en Roy Woud, hield stand. Zo sloot BAS D1 de eerste helft van het seizoen 2014-2015 af met een mooie overwinning op koploper Unicum D2.
Na afloop uiteraard tevreden gezichten bij de technische staf van BAS D1: 'Wat is er mooier om met een overwinning op de koploper de winterstop in te gaan?'. Halverwege de competitie staat BAS D1 op een zeer verdienstelijke vijfde plaats met slechts vier punten achter koploper Unicum D2. Wie weet wat de tweede competitehelft nog voor BAS D1 in petto heeft?

Coen Grafhorst

Bart Knorren

BAS JO13-1 - UNICUM D2: 2 - 1 (1 - 1)

12' doelpunt 0 - 1
28' doelpunt 1 - 1  Bart Knorren (Coen Grafhorst)

48' doelpunt 2 - 1  Coen Grafhorst (-)