Zeewolde D3 0 - 3  BAS JO13-1
29-11-2014, 09:45 uur
Sportpark De Horst, Horsterweg 202 Zeewolde

BAS D1 wint moeizaam van Zeewolde D3D

Zaterdag 29 november 2014 heeft BAS D1 de drie punten meegenomen uit een ijskoud Zeewolde. Door de resultaten op de andere velden is BAS D1 geklommen naar de derde plaats op de ranglijst.

Om 8:30 uur werd met een voltallige selectie afgereisd naar Zeewolde, waar aangetreden werd tegen de plaatselijke D3D. Op basis van de ranglijst zou deze tegenstander te pakken moeten zijn door BAS D1. Met Roy Woud en Cas Groot Koerkamp op de bank werd om 9:45 uur afgetrapt. Het was Zeewolde D3D dat vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief nam. BAS D1 werd door de Zeewoldenaren teruggedrongen op de eigen helft. De Biddinghuizer defensie met ditmaal Luca Schaap als gelegenheids linksback, stond echter als een huis. Toch kon de verdediging niet voorkomen dat Zeewolde D3D tweemaal alleen voor keeper Joost Jan Nitrauw verscheen. Met twee fantastische reddingen hield Joost Jan Nitrauw echter zijn doel schoon (dit onder toeziend oog van de vorige keeper van BAS D1, Tyrick Bodak, die samen met zijn moeder vanuit Deventer naar Zeewolde was afgereisd. Tyrick en Jessie bedankt voor je bezoek en support. Super!!).

Een bekend gezegde in de voetbalwereld is dat 'als je zelf niet scoort, de tegenstander dit wel doet' ging hedenmorgen ook in Zeewolde op. Vlak voor rust lag de bal ineens achter de Zeewolder doelman. Een mooie dieptepass van Coen Grafhorst werd door spits Yassir Mizhar koelbloedig afgerond. De uitstekend fluitende scheidsrechter (BAS D1 heeft dit jaar helaas al wat minder ervaringen gehad!!) negeerde in deze situatie het vlagsignaal van de Zeewolder vlaggenist. Met een 1-0 voorsprong ging BAS D1 vervolgens de rust in.

Na rust een beter spelend BAS D1. Na circa vijf minuten in de tweede helft was het wederom Yassi Mizhar die de Zeewolder doelman het nakijken gaf, 0-2. Een comfortabele tussenstand, van een degelijk, maar zeker niet sprankelend spelend BAS D1. Met het tweede doelpunt verdween er wat geloof bij Zeewolde D3D en werden de Zeewoldenaren niet echt gevaarlijk meer. Voor de kou kleumende meegereisde supporters had BAS D1 nog een mooie opwarmer in petto. Na een mooie aanval over meerdere schijven bediende linkerspits Bram ter Beek zijn collega aan de andere kant, Luca Schaap (was vanuit de verdediging weer doorgeschoven naar een positie voorin). Dit buitenkansje was aan Luca Schaap wel besteed zodat een 3-0 eindstand op het scorebord verscheen.

Na afloop was trainer Tom Drent tevreden met het resultaat, maar minder content met het vertoonde spel: 'Het was vandaag niet goed wat wij op de mat legden, maar een 3-0 overwinning in een uitwedstrijd staat toch netjes. De komende twee weken worden de weken van de waarheid met de thuiswedstrijden tegen Hulshorst D1 en Unicum D2'. Door het mooie resultaat en de resultaten op de andere velden is BAS D3 opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst, met een achterstand van vijf punten op koploper Unicum D2.

Volgende week zaterdag, 6 december 2014, staat de thuiswedstrijd tegen Hulshorst D1D gepland voor 10:30 uur. Hopen dan wel op betere temperaturen dan in Zeewolde.

Yassir Mizhar

Luca Schaap

ZEEWOLDE D3 - BAS JO13-1: 0 - 3

29' doelpunt 0 - 1  Yassir Mizhar (Coen Grafhorst)
33' doelpunt 0 - 2  Yassir Mizhar (Giorgino Gertsen)
49' doelpunt 0 - 3  Luca Schaap (Bram ter Beek)