Zwart Wit '63 D2 1 - 1 (0 - 1) BAS JO13-1
8-11-2014, 08:45 uur
Sportpark Parkweg, Parkweg 0 Harderwijk

Niet fel BAS D1 verspeelt punten tegen Zwart Wit'28 D2

Op zaterdag 8 november 2014 heeft BAS D1 de uitwedstrijd tegen Zwart Wit'28 D2 met 1-1 gelijkgespeeld. Na een goede eerste helft volgde een mindere tweede.

Op 7:30 uur werd met een voltallige selectie vertrokken, met dien verstande dat de geblesseerde keeper Joost Jan Nitrauw vervangen werd door Mika Faber van BAS E1 (Mika bedankt!!). Op het kunstgrasveld van Zwart Wit'28 werd om 8:45 uur afgetrapt. Het was BAS D1 dat meteen van het fluitsignaal van de scheidsrechter het initiatief naar zich toe trok. Het spel voltrok zich volledig op de helft van Zwart Wit'28 D2. BAS D1 wist zich een aantal kansen te creëren, maar zowel de Harderwijker doelvrouwe als de paal stonden Biddinghuizer succes in de weg. Zwart Wit'28 stelde hier maar zeer sporadisch wat tegenover. Vijf minuten voor de rust kreeg BAS D1 eindelijk loon naar werken. Een mooie aanval belandde voor de voeten van Yassir Mizhar. Zijn schot wist de doelvrouwe van Zwart Wit'28 nog te keren maar de rebound was voor de oplettende Luca Schaap, 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Met twee verse krachten in het veld, Cas Groot Koerkamp voor Ryan van der Voorst en Bram ter Beek voor Luca Schaap werd aan de tweede helft begonnen. Nu was het Zwart Wit'28 wat de toon zette en BAS D1 onder druk zette. Het leek wel of BAS D1 dacht dat ze er al waren. De strijdlust uit de eerste helft was nu een stuk minder. Na vijf minuten in de tweede helft was het dan ook raak. Een corner van Zwart Wit'28 D2 wist de verdediging niet goed te verwerken waardoor de Harderwijker spits wist te scoren, 1-1 derhalve. Na deze gelijkmaker golfde het spel op en neer en waren de beste kansen voor BAS D1. Helaas was de scheidsrechter niet echt op dreef vandaag, want BAS D1 werd een glaszuivere strafschop onthouden (Yassir Mizhar werd aan zijn shirtje naar beneden getrokken in het 16 metergebied) en floot hij af voor een paar discutabele buitenspelgevallen. Gevolg was dat er niet meer gescoord werd zodat BAS D1 met een 1-1 gelijkspel huiswaarts keerde.

De technische staf van BAS D1 was niet tevreden over de inzet van het team': 'Met de nodige strijd en passie hadden we deze wedstrijd gewoon gewonnen, maar het leek wel of er een paar gisteren te laat naar bed waren gegaan' aldus een teleurgestelde assistent-trainer Jorrit Doorman. Volgende week wacht de zware uitwedstrijd tegen Hulshorst D1. Aanvang van deze wedstrijd is vooralsnog 10:00 uur, vertrek 8:45 uur.

Luca Schaap

ZWART WIT '63 D2 - BAS JO13-1: 1 - 1 (0 - 1)

27' doelpunt 0 - 1  Luca Schaap (Yassir Mizhar)