Nunspeet D2 1 - 1 (0 - 1) BAS JO13-1
25-10-2014, 09:00 uur
De Wiltsangh, Sportlaan 1 Nunspeet

BAS D1 neemt punt mee uit Nunspeet

Zaterdag 25 oktober 2014 heeft BAS D1 de uitwedstrijd tegen Nunspeet D2 gelijk gespeeld. In een spannende wedstrijd stond na het eindsignaal van de scheidsrechter een 1-1 stand op het scorebord.

Om 7:30 uur vertrok de D1-karavaan naar Nunspeet waar tegen de plaatselijke D2 gespeeld zou worden. Op basis van de ranglijst, beide teams bevinden zich aan de top van de ranglijst, zou dit wel eens een gelijk opgaande wedstrijd kunnen betekenen. Na het beginsignaal, van naar later bleek niet best fluitende scheidsrechter, was het BAS D1 dat het initiatief nam. Na 6 minuten was het dan ook raak. Net buiten de 16-meter kapte Coen Grafhorst zich knap vrij en haalde vervolgens uit met zijn linkerbeen. De bal vloog achter de Nunspeter doelman in de kruising, 0-1. Na deze mooie opsteker voor de Biddinghuizenaren kwam Nunspeet D2 wat beter in de wedstrijd, zonder overigens kansen te creëren. Ook BAS D1 wist zich geen kansen te creëren waardoor met een 0-1 voorsprong de kleedkamer werd opgezocht.

De scheidsrechter had nog maar net voor de tweede helft gefloten of de gelijkmaker lag achter keeper Joost Jan Nitrauw. Een doelpunt met een luchtje, aangezien de scheidsrechter het vlagsignaal van grensrechter Rudo Timmerman negeerde. Volgens Rudo stond de speler van Nunspeet wel 2 meter buitenspel, maar de scheidsrechter zag dit anders, 1-1 derhalve. Na deze domper probeerde BAS D1 de draad weer op te pakken, maar tot echt veel kansen leidde dit niet. Aangezien door goed verdedigen van BAS-zijde ook Nunspeet vrijwel geen kansen kreeg, was een 1-1 eindstand een logisch gevolg.

Na afloop teleurgestelde gezichten bij de spelers van BAS D1. Voor hun gevoel had er meer ingezeten en waren de drie punten meegenomen naar Biddinghuizen. Volgende week zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Lelystad D3 op het programma, aanvang van de wedstrijd is om 9:30 uur.

Coen Grafhorst

NUNSPEET D2 - BAS JO13-1: 1 - 1 (0 - 1)

6' doelpunt 0 - 1  Coen Grafhorst (-)