BAS JO13-1 - Swift '64 D1 : 9-2

BAS JO13-1 9 - 2 (2 - 0) Swift '64 D1
11-10-2014, 10:30 uur

BAS D1 trakteert Swift D1 op een forse nederlaag

Op zaterdag 11 oktober 2014 heeft BAS D1 haar tweede thuiswedstrijd omgezet in een grote overwinning. Swift D1, tot aan vandaag medekoploper, werd op een 9-2 nederlaag getrakteerd.

Onder heerlijke weersomstandigheden (zeker als je dat vergelijkt met de middag waarin de regen met bakken uit lucht kwam) werd om 10:30 uur op het plaatselijke sportpark 'De Schelp' afgetrapt tegen gemeentegenoot Swift D1. Doorgaans zijn plaatselijke derby's spannende potjes waarin de verhoudingen tussen de beide teams redelijk in evenwicht zijn. Voorafgaand aan dit duel was Swift D1 medekoploper en was BAS D1, met één wedstrijd minder gespeeld, terug te vinden om een zevende plaats.

Vanaf het beginsignaal was het BAS D1 dat de toon zette. In de eerste minuut stond de jarige Giorgino Gertsen (gefeliciteerd Giorgino) al alleen voor de doelman van Swift D1 maar helaas stond het vizier nog niet helemaal scherp zodat er door de Biddinghuizer aanhang nog niet gejuicht kon worden. In de minuten die volgden was BAS D1 duidelijk de bovenliggende partij en werden er aardig wat kansen gecreëerd door de Biddinghuizenaren. In de 15e minuut was het dan uiteindelijk raak. Anis El Achak was alert op een van de Swifter doelman terugkomende bal: 1-0. Tot dan meer dan verdiend.

Gesteund door deze voorsprong gingen de Biddinghuizenaren door waar ze mee bezig waren: 'gewoon' goed voetballen. Het verdedigende blok, bestaande uit Ryan van der Voorst, Luc Engwerda, Bart Knorren en Roy Woud stond als een huis. En als er al een bal door de Biddinghuizer verdediging kwam, stond keeper Joost Jan Nitrauw op zijn post. In de twintigste minuut het weer raak. Luca Schaap slalomde op zijn inmiddels karakteristieke wijze door de Swifter verdediging en liet de doelman van Swift D1 kansloos: 2-0. Hiermee was tevens de ruststand bereikt.

In de rust was het technisch trio van BAS D1 uiteraard meer dan tevreden. Door BAS D1 werden volop kansen gecreëerd en werd er achterin vrijwel niets weggegeven. Doorgaan op de ingeslagen weg was de boodschap van Tom Drent, Jorrit Doorman en Rudo Timmerman.

Met twee verse krachten, Bram ter Beek kwam Roy Woud vervangen waardoor Cas Groot Koerkamp naar de achterste linie doorschoof en Yassir Mizhar voor Aimen El Achak werd er vervolgens afgetrapt. De tweede helft was nog minuut oud of de 3-0 stond al op het scorebord. Op de rand van het zestienmetergebied nam Coen Grafhorst de bal aan en haalde vernietigend uit: 3-0. Een mooie opsteker zou vlak na de rust. De Biddinghuizenaren zaten duidelijk in de wedstrijd en na zes minuten was het voor de vierde keer raak. Coen Grafhorst stuurde Yassir Mizhar de diepte in. Dit soort kansjes zijn doorgaans wel aan Yassir Mizhar besteed, zo ook dit keer: 4-0. Een ongekende tussenstand tegen de tot vandaag medekoploper uit Swifterbant (vergelijking met de bekerfinale Ajax - PEC Zwolle 1-5 gaat niet geheel op, maar toch!). Amper een minuut later stond de 5-0 op het bord. Yassir Mizhar werd in het strafschopgebied onder uit gehaald waarna de scheidsrechter zeer gedecideerd (volgens sommige toeschouwers zéééééér gedecideerd) naar de strafschopstip wees. Dit buitenkansje was wel aan Coen Grafhorst besteed. Met zijn tweede treffer van de dag zette hij de 5-0 op het scorebord. Ook deze score stond niet lang op het scorebord. Na weer een minuut lag de bal wederom op de stip, zij het ditmaal aan de andere kant. Met dit buitenkansje wist ook Swift D1 wel raad 5-1.

Hiermee was de koek voor de tweede helft nog niet op. Met zijn derde doelpunt van de dag zette Coen Grafhorst de 6-1 op het scorebord. Als dank voor bewezen diensten werd Coen Grafhorst vervangen door Aimen El Achak, die ook diens aanvoerdersband overnam. Hierna was het Swift D1 dat een corner het net wist te vinden: 6-2. Hierna was het weer BAS D1 dat van zich liet horen. Met twee doelpunten, één op aangeven van Giorgino Gertsen en één op aangeven van Bart Knorren, was Yassir Mizhar tweemaal trefzeker. Zo had Yassir Mizhar, net als Coen Grafhorst, zijn hattrick te pakken. Het toetje van de dag was voor Giorgino Gertsen. Wederom werd Yassir Mizhar in het strafschopgebied onreglementair naar de grond gewerkt waardoor de scheidsrechter voor de tweede keer naar de strafschopstip wees. Met de penalty in de kruising zette Giorgino Gertsen de 9-2 eindstand op het scorebord.

Na afloop werden de spelers door het talrijke publiek op een wel verdiend applaus getrakteerd. Een 9-2 overwinning op de tot vandaag gedeelde koploper is een prestatie van formaat! De technische staf was na afloop uiteraard zeer tevreden: 'Een hele mooie overwinning met bij vlagen zeer goed voetbal. Onze verdediging stond vandaag als een huis en beginnen steeds meer de kneepjes van het verdedigen tot uitvoer te brengen. Super'.

Volgende week wacht waarschijnlijk een oefenwedstrijd tegen ASV Dronten D2. Aanvang 10:00 in Biddinghuizen.

Anis El Achak

BAS JO13-1 - SWIFT '64 D1: 9 - 2 (2 - 0)

15' doelpunt 1 - 0  Anis El Achak (-)
22' doelpunt 2 - 0  Luca Schaap (-)

31' doelpunt 3 - 0  Coen Grafhorst (-)
37' doelpunt 4 - 0  Yassir Mizhar (Coen Grafhorst)
40' doelpunt 5 - 0  Coen Grafhorst (-)
41' doelpunt 5 - 1
42' doelpunt 6 - 1  Coen Grafhorst (Anis El Achak)
47' doelpunt 6 - 2
52' doelpunt 7 - 2  Yassir Mizhar (Giorgino Gertsen)
53' doelpunt 8 - 2  Yassir Mizhar (Bart Knorren)
60' doelpunt 9 - 2  Giorgino Gertsen (-)

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):