BAS JO13-1 - DSV '61 D1 : 5-3

BAS JO13-1 5 - 3  DSV '61 D1
27-9-2014, 09:30 uur

BAS D1 zet eerste thuiswedstrijd om in een zege

Op zaterdag 27 september 2014 heeft BAS D1 de eerste thuiswedstrijd van het voetbalseizoen 2014-2015 omgezet in een ruime zege. DSV'61 werd na een ruststand van 2-3 met een 5-3 nederlaag terug naar Doornspijk gestuurd.

In verband met de fotosessie voorgaand aan de eerste thuiswedstrijd (Marina Knorren dank!!) was het verzameltijdstip 8:15 uur. Blijkbaar levert een fotosessie dergelijk veel spanning op dat twee spelers hun witte broek vergeten waren. Het haar was duidelijk belangrijker dan een complete voetbaloutfit.

Om 9:00 uur werd onder leiding van scheidsrechter Jan Overeem afgetrapt op een zonovergoten hoofdveld. DSV'61 D1 is op voorhand een geduchte tegenstander. Het vorige seizoen werd BAS D1 twee keer op een nederlaag getrakteerd. Vanaf de aftrap was het BAS D1 wat het initiatief nam. De tegenstander werd teruggedrongen op de eigen helft en in de zevende minuut wat het voor de eerste keer raak. Aimen El Achek stuurde Giorgino Gertsen de diepte in. Met de hem geboden kans wist Giorgino Gersten wel raad en gaf de Doorspijker doelman met een bekeken schuiver in de lange hoek het nakijken: 1-0. Een mooie opsteker voor BAS D1. BAS D1 bleef hierna het betere van het spel houden maar kon niet voorkomen dat DSV'61 op gelijke hoogte kwam. Slecht uitverdedigen van BAS-zijde werd genadeloos afgestraft: 1-1. Een domper, voor de Biddinghuizenaren maar de de koppies gingen niet omlaag. De 2-1 was het logische vervolg hiervan. Uit een corner van Giorgino Gertsen wist Luc Engwerda het net te vinden: 2-1. Een logische stand gezien het speelbeeld. Dat een speelbeeld in de rust niet een juiste score op het scorebord liet zien was ook nu het geval. DSV'61 wist voor rust nog twee keer het net te vinden, waarbij de Biddinghuizer verdediging niet een goede indruk achterliet. Ruststand derhalve 2-3.

In de rust werden door het trainersduo Tom Drent en Jorrit Doorman enkele wijzigingen doorgevoerd. Naast een wat compactere speelstijl werden twee wissels doorgevoerd. Bram ter Beek verving Luca Schaap en Yassir Mizhar kwam in de plaats van Cas Groot Koerkamp. Yassir Mizhar ging in de spits spelen en Giorgino Gertsen zakte een linie terug. De eerste goede aanval na rust leverde bijna de gelijkmaker op. Helaas stond de paal een treffer van Anis El Achek in de weg. BAS D1 was nu echt 'de baas' op het veld en een gelijkmaker hing in de lucht. Na circa tien minuten was het dan ook raak. Coen Grafhorst zette goed door aan de rechterkant en zette Bram ter Beek voor een open goal: 3-3. BAS D1 ging door en werd beloond voor haar apel. Met een fantastische pegel van de buiten de zestien meter wist aanvoerder Coen Grafhorst de Doorspijker doelman volstrekt kansloos te laten: 4-3. Hiermee was de koek nog niet op. Met een stift wist Coen Grafhorst zijn tweede en BAS D1 zijn vijfde doelpunt op het scorebord te zetten. Met een 5-3 overwinning werd vervolgens de kleedkamer opgezocht.

Na afloop allemaal tevreden gezichten. Door een goede twee helft werd een achterstand omgebogen in een 5-3 overwinningen. Een mooie prestatie van de jongens! Dit geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden. Volgende week staat de wedstrijden tegen Reaal Dronten D1 op het programma.

Hein Grafhorst

Coen Grafhorst

Giorgino Gertsen

Luc Engwerda

Bram ter Beek

BAS JO13-1 - DSV '61 D1: 5 - 3

5' doelpunt 1 - 0  Giorgino Gertsen (Aimen El Achak)
9' doelpunt 1 - 1
17' doelpunt 2 - 1  Luc Engwerda (Giorgino Gertsen)
20' doelpunt 2 - 2
29' doelpunt 2 - 3
41' doelpunt 3 - 3  Bram ter Beek (Coen Grafhorst)
51' doelpunt 4 - 3  Coen Grafhorst (-)
57' doelpunt 5 - 3  Coen Grafhorst (-)