Bekerwedstrijd
6-9-2014, 08:45 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

BAS D1 laat zich van zijn best kant zien

Op zaterdag 6 september 2014 heeft BAS D1 de laatste bekerwedstrijd afgesloten met een zeer verdienstelijk gelijkspel tegen VSCO'61 D1. In Oosterwolde eindigde een zeer enerverende wedstrijd in een 4-4 eindstand.

Na twee nederlagen in de bekerpoule (5-2 tegen WZC D1 en 4-0 tegen ZAC D2) moest vandaag aangetreden worden tegen VSCO'61 D1. Op basis van de resultaten van deze ploeg tegen WZC en ZAC een zeer geduchte tegenstander. Helaas was de selectie van BAS D1 niet compleet: Bram ter Beek ontbrak wegens ziekte en Giorgino Gertsen had een bruiloft. Voor aanvang van de wedstrijd had trainer/coach Tom Drent en assistent-trainer Jorrit Doorman de spelers van BAS D1 maar een opdracht meegegeven: inzet en passie. In de vorige twee bekerwedstrijden had het hier namelijk aan ontbroken.

Na het fluitsignaal van de scheidsrechter bleek dat de jongens de opdracht goed in de oren geknoopt hadden. Vol overgave werd als team de aanval gezocht. De vele meegereisde supporters (lees ouders) keken elkaar verbaasd aan: 'we hebben nu na vijf minuten al meer strijd gezien dan in de voorgaande wedstrijden'. Na tien minuten volgde de beloning voor BAS D1. Op de rand van het zestienmetergebied nam aanvoerder Coen Grafhorst de bal met borst aan, legde hem voor zijn linkervoet en haalde verwoestend uit 0-1. Een hele mooie opsteker voor de Biddinghuizer jongens. De achterstand was voor VSCO'61 reden om een tandje bij te schakelen, maar de verdediging van BAS D1, bestaande uit Ryan van der Voorst, Luc Engwirda, Bart Knorren en Roy Woud, stond haar mannetje. Toch konden zij niet voorkomen dat de zeer gevaarlijke linksbuiten van VSCO'61 D1 de gelijkmaker liet aantekenen. Met een zeer bekeken lob liet hij keeper Joost Jan Nitrauw van BAS D1 kansloos, 1-1. Voor de rust werd er door beide teams nog een keer gescoord. Voor BAS D1 wist linksbuiten Anis El Achek het net te vinden, na een mooie aanval van Biddinghuizer kant.

In de rust was de opdracht van Tom Drent en Jorrit Doorman duidelijk: 'Ga door op de ingeslagen weg en dan nemen wij de punten mee naar Biddinghuizen'. Na rust een zelfde speelbeeld, een op en neer golvend spel waarbij BAS D1 zich de kaas niet van het brood liet eten. Het was BAS D1 dat wederom op voorsprong kwam. Yassir Mizhar wist te ontsnappen aan de verdediging van VSCO'61 D1 en de Oosterwolder doelman te verschalken, 2-3. Helaas kon BAS D1 niet lang van de voorsprongen genieten. Het was wederom de linkerspits van VSCO'61 die doelman Joost Jan Nitrauw kansloos liet, 3-3. Waar in de vorige wedstrijden het koppies gingen hangen, werden nu de mouwen nogmaals opgestroopt. Uit een vierde (!!) hoekschop op rij was het Bart Knorren die met een mooi hakje de 3-4 op het scorebord zette. Helaas wist BAS D1 de voorsprong niet vast te houden en wist VSCO'61 vlak voor tijd 4-4 op het scorebord te zetten.

Na het fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter tevreden gezichten bij de spelers en staf van BAS D1. Trainer/coach Tom Drent verwoordde het als volgt: 'Als wij met 100% inzet spelen! kunnen wij het ieder tegenstander moeilijk maken. Ik hoop dat de spelers inzien dat ze met inzet en samenspel als team het best ver kunnen schoppen'. Deze week volgt de laatste oefenwedstrijd tegen DOS Kampen D2 waarna volgende week zaterdag de eerste competitiewedstrijd op het programma staat: uit tegen DVS'33 uit Ermelo, vertrek 7:15 uur!

Hein Grafhorst

Yassir Mizhar

Bart Knorren

Coen Grafhorst

Anis El Achak

VSCO '61 D1G - BAS JO13-1: 4 - 4 (2 - 2)

8' doelpunt 0 - 1  Coen Grafhorst (Anis El Achak)
12' doelpunt 1 - 1
19' doelpunt 2 - 1
23' doelpunt 2 - 2  Anis El Achak (-)

34' doelpunt 2 - 3  Yassir Mizhar (Anis El Achak)
37' doelpunt 3 - 3
51' doelpunt 3 - 4  Bart Knorren (Anis El Achak)