VSCO '61 D1 0 - 2 (0 - 1) BAS JO13-1
16-11-2013, 09:00 uur
De Heughte, Zwarteweg 15 BG Oosterwolde GLD

BAS D1 neemt verdiend drie punten mee uit Oosterwolde

Zaterdag 16 november 2013 heeft BAS D1 de lastige uitwedstrijd in Oosterwolde tegen VSCO’61 D1, na een 1-0 ruststand, met 2-0 gewonnen. Doelpuntenmakers aan Biddinghuizer zijde waren Leander Touw en Coen Grafhorst.

Om 7:45 uur stond voor BAS D1 het vertrek naar Oosterwolde op het programma (of was het toch 8:00 uur??) om aan te treden tegen de plaatselijke trots, VSCO’61 D1. Op papier een lastige kluif voor BAS D1. Voor aanvang van de wedstrijd was VSCO’61 D1 terug te vinden op plaats vijf van de ranglijst en BAS D1 op plaats elf. Na een mistige rit en een stuk toeristische rondleiding door een ‘pittoresk’ Oosterwolde (Sander bedankt!!) kwamen we rond 8:30 uur aan op sportpark ‘De Heughte’.

Om stipt 9:00 blies de scheidsrechter de wedstrijd in gang. Het was BAS D1 wat vanaf het begin het initiatief nam. VSCO’61 werd teruggedrongen op eigen helft en kwam maar sporadisch voor de goal van Biddinghuizer keeper Tyrick Bodak. Het verdedigende blok van BAS D1, bestaande uit Jibelino Kinango, Dion van Asselt, Bas van Luenen en Selim Yildiz, stond vandaag als een huis waardoor menig aanval van VSCO’1 D1 reeds vroeg in de kiem gesmoord werd. De eerste kansen waren voor BAS D1, maar helaas hadden Coen Grafhorst en de jarige Tijmen Stegeman (Tijmen gefeliciteerd) het vizier niet geheel op scherp staan. Toch was het halverwege de eerste helft raak. Luca Schaap ging goed door op de rechterflank en leverde een mooie voorzet af. Deze voorzet werd door Tijmen Stegeman mooi afgewerkt maar helaas voor hem stond de Oosterwolder doelman op de goede plek. De doelman van VSCO’61 kon de bal echter niet meer dan tegenhouden en was Leander Touw er als de kippen om de terugspringende bal tegen het net aan te schieten. Gesteund door deze voorsprong bleef BAS D1 het doel van VSCO’61 D1 zoeken, maar de kansjes die gecreëerd werden, waren helaas niet aan de Biddinghuizenaren besteed. Met een verdiende 1-0 voorsprong werd de kleedkamer opgezocht.

Met Bennet van Veen voor Tijmen Stegeman werd aan de tweede helft begonnen. In tegenstelling tot de eerste helft golfde het spel wat meer op en neer en kwam VSCO’61 wat vaker in de buur van het BAS-doelman Tyrick Bodak. Echt gevaarlijk werd VSCO’61 echter niet. BAS D1 was de bovenliggende partij en het middenveld was in handen van de Biddinghuizenaren Dirk Bouma, Leander Touw en Aimen El Achek. Na een kwartier in de tweede helft liet BAS D1 de meegereisde supporters voor de tweede keer juichen. Coen Grafhorst ging goed door op de linkerflank en gaf een perfecte voorzet op Luca Schaap. De inzet van Luca Schaap werd nog gekeerd door de goede Oosterwolder doelman maar in de scrimmage die daarna ontstond wist Coen Grafhorst de bal achter de lijn te werken, 0-2. De scheidsrechter was zeker van zijn zaak, maar geheel Oosterwolde was er van overtuigd dat de bal de lijn niet had gepasseerd (volgens Bennet van Veen en Coen Grafhorst was de bal zeker een halve meter achter de lijn, een terecht doelpunt dus). De sfeer werd hierna van Oosterwolder kant wat onvriendelijker, maar BAS D1 liet zich niet van de wijs brengen. Na het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kon BAS D1 de tweede overwinning op rij beschrijven.

Het technisch hart van BAS D1 was na afloop zeer tevreden: ‘We gaan steeds beter als een team voetballen. Het is mooi om het team te zien groeien. Je ziet dat alle spelers steeds beter hun positie in het veld vasthouden’. Volgende week wacht wederom een uitwedstrijd. Dit keer is WHC D2 uit Wezep de tegenstander.

Leander Touw

Coen Grafhorst

VSCO '61 D1 - BAS JO13-1: 0 - 2 (0 - 1)

17' doelpunt 0 - 1  Leander Touw (Luca Schaap)

50' doelpunt 0 - 2  Coen Grafhorst (Luca Schaap)