Bekerwedstrijd
31-8-2013, 11:00 uur
De Verbinding, Sportlaan 4 Zwolle

BAS D1 maatje te klein voor CSV’28 D2

Op zaterdag 31 augustus 2013 heeft BAS D1 haar tweede bekerwedstrijd van het voetbalseizoen 2013-2014 gespeeld. In Zwolle werd tegen CSV’28 D2 met 5-0 verloren.

Na de eerste gewonnen bekerwedstrijd tegen ‘aartsrivaal ‘ASVD D3 stond voor zaterdag 31 augustus de tweede bekerwedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen op het programma. In Zwolle was dit keer CSV’28 D2 de tegenstander. Gelet op de eerdere uitslag in bekerpoule, een 8-5 overwinning op SVI D3, een pittige tegenstander. Op werkelijk waar een verschrikkelijk kunstgrasveld (één van de oudere soort) werd om 11:00 onder leiding van een goed fluitende scheidsrechter afgetrapt. Het was vervolgens CSV’28 D2 dat, gesteund door een flink wind in de rug, ten aanval trok. Dit leverde gelijk enkele kansjes op, maar keeper Tyrick Bodak wist met enkele goede reddingen de ‘nul’ te houden. De eerste echt grote kans was voor BAS D1. Na een mooie aanval stuurde Bas van Luenen spits Tijmen Stegeman de diepte in. Helaas bleek ook de keeper van CSV’28 over de nodige kwaliteiten te beschikken, waardoor de 0-0 op het scorebord bleef. CSV’28 D2 had nadrukkelijk een veldoverwicht en BAS D1 was in veel gevallen net een stapje te laat (zou dat komen doordat een aantal spelers de afgelopen week een schoolkamp hadden?). Halverwege de eerste helft was het dan ook raak. Een vloeiende aanval van de Zwollenaren belandde bij de spits. Zijn schot was zelfs keeper Tyrick Bodak te machtig, zodat de 1-0 op het scorebord kwam. BAS D1 stelde hier wel wat kansen tegenover, doel werd er echter niet door de Biddinghuizenaren getroffen. Vlak voor rust wist CSV’28 D2 nog éénmaal het net te vinden, zodat de kleedkamer door beide partijen met een 2-0 voorsprong voor CSV’28 D2 werd opgezocht.

Na rust een zelfde speelbeeld. Een aanvallend CSV’28 en een verdedigend BAS D1. Onze verdediging, bestaande uit Dirk Bouma, Selim Yildiz, Aimen El Achek en Bart Knorren, weerde zich kranig, maar kon niet voorkomen dat de Zwollenaren nog driemaal doel troffen. BAS D1 zette hier enkele kansjes tegenover, waarbij de grootste kans voor Bennet van Veen was. Hij zag zijn inzet op de paal belandden, waardoor een eretreffer BAS D1 niet gegund was.

Na afloop was de iedereen het over eens. Dit CSV’28 was op dit moment op dit verschrikkelijke veld een maatje te groot voor BAS D1, waarbij vooral de fitheid en wil om te winnen bij CSV’28 D2 meer aanwezig was dan bij BAS D1. Een goede les met het oog op de competitie zullen we maar zeggen. Komende zaterdag 7 september a.s. wacht de laatste tegenstander van deze bekerpoule. In Zwolle wordt om 9:30 uur afgetrapt tegen SVI D2 (en hopelijk niet op weer zo’n verschrikkelijk kunstgrasveld).

CSV '28 D2 - BAS JO13-1: 5 - 0