BAS JO13-1 - ESC D1 : 1-1

BAS JO13-1 1 - 1 (0 - 1) ESC D1
11-5-2013, 09:30 uur

De laatste competitiewedstrijd..

Vandaag stond de allerlaatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma tegen de ongeslagen kampioen ESC D1 21 gespeeld 21 gewonnen 123 doelpunten voor en slechts 14 tegen.

BAS D1 wat een valse start had deze competitie 8 gespeeld 0 punten en heeft zich naarmate het seizoen herpakt en is steeds beter gaan spelen.
Voorafgaand aan de wedstrijd waren van de laatste 7 thuisduels er 5 gewonnen wat de D1 met 15punten op een 10e plaats had gebracht.

BAS D1 wist dat het moeilijk ging worden en er werd ook aan de spelers gevraagd of ze eens wat anders wouden proberen vandaag en dat wouden ze vandaar dat we vandaag in een 5-4-1 opstelling begonnen.

In het begin van de 1e helft was het nog zoeken naar hoe we moesten staan maar dit bracht BAS geen problemen een paar speldenprikjes van ESC maar geen groot gevaar voor het doel van Dana. Verder stond de verdediging met Selim, Leander, Erik, Dirk en Corné prima. Daarvoor hielden Bas en Dagan het middenveld goed dicht en probeerde we via spits Tijmen en de vleugelmiddenvelders Bennet en Wouter de counter te zoeken wat regelmatig resulteerde in gevaar voor het doel van ESC.

Hoe langer het 0-0 bleef hoe meer vertrouwen de D1 van de parel uit de polder kregen en ook leek ESC zich geen raad met de speelwijze van BAS. Zo leek ook de ruststand 0-0 te gaan worden maar in de laatste minuut voor rust was het ESC dat er toch 1 scoorde. BAS stond iets te ver vooruit waardoor een steekbal werd gegeven naar onze linkervleugel gegeven en niet onderschept waardoor de rechtsbuiten van ESC voor kon geven op de spits die gemakkelijk de 0-1 kunnen binnentikken.

Zo gingen we rusten met een 0-1 achterstand en werd er in de rust nog op gehamerd dat we goed moeten blijven staan en dat die kansjes dan vanzelf komen anderhalf dextro rolletje in de kleedkamer later gingen we weer terug naar het veld.

In de 2e helft zagen we dat er een sterker scherper en "fitter" BAS D1 uit de kleedkamer kwam er werd meer gevoetbald op de helft van de tegenstander en ESC kwam niet onder de druk van BAS vandaan. Dit resulteerde in kansjes voor Wouter (voorlangs) en Tijmen (tegen de keeper) en de druk van BAS werd groter. De stand was nog altijd 0-1 terwijl Bart en Freddy aan het overleggen waren of ze er nu al 1 moeten doorschuiven om meer druk te zetten was het Bennet van Veen die de 1-1 over de keeper erin schoot. Een schot van Tijmen werd nog gekeerd de verdediging van ESC werkte half weg en de bal kwam voor de voeten van Bennet die bedacht zich geen moment en punterde de bal over de keeper in het netje 1-1! Met nog 10 minuten te gaan bleven we staan zoals we stonden ESC werd nog 1x gevaarlijk maar Dana was op tijd haar doel uit en zo'n 30 meter voor de goal stopte ze tot 2x toe de bal met haar benen. Zo leek de 1-1 binnen en had het nog mooier kunnen worden voor de D1 in de allerlaatste seconden gingen er 4 van BAS op de goal af tegenover de keeper en verdediger maar dit werd slordig uitgespeeld en resulteerde uiteindelijk in buitenspel waardoor het 1-1 bleef in Biddinghuizen wat een fantastisch resultaat was voor BAS D1. Waardoor het hele team man of the match was omdat dit een fantastische teamprestatie was.

Met dit resultaat komt BAS D1 op 16punten uit 22 en stelt daarmee plek 10 zeker. Afhankelijk van het resultaat tussen Nunspeet en Hulshorst zou de D1 nog 9e kunnen worden.

Al met al een mooi einde van het competitieseizoen!

Bart van Dongen

Bennet van Veen

BAS JO13-1 - ESC D1: 1 - 1 (0 - 1)

30' doelpunt 0 - 1

50' doelpunt 1 - 1  Bennet van Veen (-)