BAS JO13-1 - Nunspeet D2 : 2-0

BAS JO13-1 2 - 0 (0 - 0) Nunspeet D2
24-11-2012, 09:30 uur

Bas D1 pakt 2e thuisoverwinning op rij

Vandaag stond de wedstrijd tegen Nunspeet D2 op het programma. Beide team hadden 3 punten bij elkaar gesprokkeld in de eerste 9 wedstrijden. Dat betekende dat de nummer 12 tegen de nummer 11 speelde. Met een selectie van 13 spelers moesten we vandaag proberen de volle 3 punten in eigen huis te houden. Na een wat slappe warming-up, wat daarna nog even werd besproken in de kleedkamer dat het stukken beter moest, kon de wedstrijd beginnen.

Het begin van de wedstrijd leek wel een vervolg van de warming-up. Het was allemaal nog wat te slap. Makkelijk ballen inleveren en er werd niet voor de volle 100% de duels aangegaan. Dit resulteerde in een paar aardige kansen voor Nunspeet. Die werden gelukkig niet verzilverd. Waardoor het halverwege de 1e helft nog een 0-0 stand op het scorebord stond. Na de sterke 1e helft van Nunspeet leken we wel iets wakker geschud te zijn. We kwamen er wat vaker goed uit en kregen ook een paar kansjes. Maar voor de rest was het een weinig boeiende 1e helft.

De 2e helft begonnen we duidelijk beter dan de 1e helft. Het was dan ook goed om te zien dat iedereen er vol voor ging, Er werd niet inhouden maar gewoon de duels aan gaan. Dat resulteerde in meer balbezit en wat kansen. Waar we in de 1e helft nog wat kansjes weg hebben gegeven was daar in de 2e helft haast geen spraken meer van op een kans of 2 á 3 na was BAS D1 heer en meester wat resulteerde in een goal in de 40e minuut. er werd een lange bal van achteruit gespeeld kwam via het het in de 2e helft sterk spelende middenveld van Dion, Bas en Dagan bij Wouter terecht, die rende in 3 man voorbij en kwam 1 op 1 met de keeper de keeper omspeelde hij zonder moeite en kon de bal gemakkelijk in het lege goal binnen schieten. Het was 1-0. Ook na de 1-0 hadden we het betere van het spel. Dat resulteerde in 2 goede kansen. Beide kansen kwamen op naam van Bas. Alleen die had het geluk niet aan zijn zijde in de afwerking. Een overtreding halverwege hun helft op Dagan resulteerde in een vrije trap. Er werd in Erik oor gefluisterd dat die het is ineens moest gaan proberen. Erik twijfelde daar niet over en schoot de bal direct richting goal. De keeper kon er niet goed genoeg bij komen en de bal zal erin. Prachtige vrije trap en dus 2-0. Dat was uiteindelijk ook de uitslag. Een prima teamprestatie. Zo zie je dat met hard werken en de duels vol ingaan een heel eind kan komen.

Voor de winterstop wacht er nog 1 competitiewedstrijd. Die is aanstaande zaterdag thuis tegen DSV’61 D1. Eens kijken of er een 3e thuisoverwinning op rij in zit. Maar vandaag is er een prima uitslag neergezet en zijn we weer een plekje gestegen.

Erik Visser

Wouter van Putten

BAS JO13-1 - NUNSPEET D2: 2 - 0 (0 - 0)

40' doelpunt 1 - 0  Wouter van Putten (-)
45' doelpunt 2 - 0  Erik Visser (-)

Speler van de wedstrijd: Dagan Verkruissen