BAS JO13-1 - Berkum D2 : 3-6

BAS JO13-1 3 - 6 (3 - 4) Berkum D2
14-4-2012

BAS D1 krijgt te weinig.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Berkum D2 op het programma. Berkum D2 staat 11e in de competitie 1 plek boven ons dus een belangrijke wedstrijd.

In de warming-up werd tijdens het positiespel wel 3 á 4 punten gescoord wat aantoonde dat de groep zich lekker voelde ondanks het prille aantal van 11man.

Gelukkig voor ons speelde de D2 niet vanwege een te kort aan spelers en konden zo Ramazan Yigit en Dennis Smit de groep komen versterken.

Opstelling:
Dana Wijnands; Mike Hoogeveen, Ruben Stuifzand(c), Wesley van Uden, Erik Visser; Nils Oskam, Twan Lassche, Rick van Luenen; Wouter van Putten, Jan Nijsten en Casper Fennema.

BAS D1 begon de wedstrijd rommelig de 1e 5minuten maar pakte daarna de draad goed op en werd gevaarlijk voor het doel van Berkum wat resulteerde in een voorsprong van BAS D1 via Casper na een prima assist van Jan kon de meegelopen Casper de 1-0 aantekenen. Na deze goal probeerde BAS door te drukken maar gooide Berkum de schroom van zich af en werd een aantal keer gevaarlijk maar Dana stond haar "mannetje" en hield BAS op de been.
Toch kwam dan daar de 1-1 een beetje uit de lucht vallen in een rommelige situatie voor de goal van BAS kwam de bal bij een Berkum speler die hem van dichtbij binnenschoot. BAS probeerde na deze goal de draad op te pakken en werd een aantal keer gevaarlijk via de flanken maar kon niet doordrukken. Berkum kreeg ruimte door het aanvallende spel van BAS en scoorde via een individuele actie van de nummer 10 de 1-2.
BAS ging er vol tegen in op jacht naar de 2-2 en kreeg kansen via de voorhoede spelers en probeerden een gaatje in de defensie te vinden van Berkum wat regelmatig lukte maar het ontbrak aan de afwerking. Totdat Wouter op rechts was ontsnapt waar die 3 minuten daarvoor nog een soort gelijke kans miste maakte hij nu hem wel af. 2-2! BAS ging door en direct op jacht naar de 3-2 en niet veel na de 2-2 viel de 3-2 via wederom Casper wat misschien wel het mooiste doelpunt van dit seizoen is. Uit een corner van Berkum stopt Dana fan-tas-tisch die bal op de lijn waarna een lange bal volgt richting Jan. Jan de bal krijgt. Jan steekt het veld over en behoud het overzicht en ziet Casper meegelopen naast hem die de bal binnen schiet.
Na deze goal verslapte de concentratie een beetje bij BAS en kreeg Berkum meer grip op de wedstrijd maar bleef BAS de bovenliggende partij en de kansen op meer houden maar toch viel die aan de andere kant. Berkum kwam op 3-3 en op 3-4 vlak voor rust of misschien wel in de 5e minuut van de blessuretijd. waardoor we gingen rusten met een 3-4 stand.

In de rust werden de koppies scherp gezet en gehamerd op het gebruik van de flanken. In de 1e helft was Ramazan erin gekomen voor Nils en in de rust kwam Dennis erin voor Rick op Linksback ging Erik naar rechtsback en kwam Mike op rechtshalf.

Over de 2e helft zal ik kort zijn. Kans na kans werd er gecreëerd door BAS D1 met goed verzorgd voetbal.
Maar helaas voor de D1 werd ook kans na kans om zeep geholpen en leek er zoals wel vaker dit seizoen een engeltje het doel te verdedigen van de tegenpartij. Berkum stelde daar tegenover ook een aantal kansen welgeteld 3 en scoorde er 2. waardoor de einduitslag 3-6 werd en konden we stellen dat BAS D1 deze morgen wederom te weinig heeft gekregen.
Het positieve van de afgelopen maanden is dat het voetbal er steeds beter en beter uit komt te zien. Dat de sfeer in de kleedkamer beter en beter word. Dat we als team hele grote stappen hebben gemaakt dit seizoen waar ik een groot compliment voor wil maken naar het team.

Bart van Dongen

Casper Fennema

Wouter van Putten

BAS JO13-1 - BERKUM D2: 3 - 6 (3 - 4)

7' doelpunt 1 - 0  Casper Fennema (Jan Nijsten)
12' doelpunt 1 - 1
16' doelpunt 1 - 2
22' doelpunt 2 - 2  Wouter van Putten (-)
25' doelpunt 3 - 2  Casper Fennema (Jan Nijsten)