25-5-2011, 19:00 uur
Sportpark De Vormt, Vormtweg 7 B Urk

BAS en Urk laten mooie wedstrijd zien

BAS is de uiteindelijke winnaar

De familie Piek wilden graag een familiestrijd op Urk en het BAS-team wou Martin Piek dolgraag de eer geven om als winnaar uit dit duel te komen. Je gaat dan toch wat makkelijker op familiebezoek op Urk. De oom van Martin (leider Urk) en zijn neef moesten daarvoor verslagen worden. Uiteraard was het ook een uitstekend oefenduel voor BAS tegen een eersteklasser. Prachtige voetbalomstandigheden en prima voetbal was er te zien.

Na zes minuten was er de eerste kansrijke situatie voor BAS. Jerry doorkomend op rechts geeft de bal voor die Joran net voorlangs schiet. Een minuut later scoort URK de openingstreffer; 1-0. Een aanval van BAS over links resulteert in een schot van Sven die ook voorlangs gaat. Om vervolgens even later te laten opvolgen door een voorzet van Jerry vanaf rechts. Walid schiet maar de keeper houdt de bal goed. Sven schiet een bal over het doel en ook Jerry kan op de keeper af maar de keeper redt door de bal te keren. Vijf minuten voor de rust heeft Marcel een mooie assist in huis en bedient Joran die de bal via de paal in schiet;1-1. Vlak voor rust bouwt Karst een aanval op aan de linkerkant en passt de bal naar Joran die een voorzet geeft op Sven. Maar deze bal gaat ook voorlangs.

Na de rust wordt vlagger Rick vervangen door Marcel. Gelijk na rust kan Jerry op de keeper af maar wordt de bal gekeerd. Uit de rebound kan Walid op doel schieten maar de bal verdwijnt over het doel. Sven schiet ook nog is waarbij de sterke keeper van Urk weer de bal keert. De neef van Martin maakt het dan even te bont en wordt voor een overtreding op Sven voor even uit het veld gestuurd. Martin vond dit prachtig en kon er hard om lachen. Tien minuten na de rust heeft BAS een prachtige combinatie over veel schijven en weet Gerwin de bal in het doel te tikken; 1-2. In de goede verdediging van BAS wordt de bal nu verloren in de ‘kluts’ en maakt Urk het direct af; 2-2. Na een kwartier heeft Urk opnieuw een doelkans maar redt Hessel uitstekend. Joran doet iedereen nog is verbazen door een bal vanaf nagenoeg de achterlijn op de lat te schieten. Maar ja die telt niet. Sterker nog Urk heeft opnieuw een aanval in petto en scoort meteen waardoor BAS opnieuw achter komt; 3-2. Maar Patrick heeft altijd een sterke actie in huis en dit keer geeft hij de bal vanaf rechts op Joran die de bal er zo in kan lopen; 3-3. Sven krijgt nog weer een nieuwe kans en de keeper redt opnieuw. Vijf minuten voor het einde heeft Gerwin een leep balletje. Met de punt schiet hij over de keeper heen van enige afstand; 3-4. De laatste kans is voor Jerry die opnieuw door de keeper van Urk wordt gered.
Eindstand 3-4.

Gerwin Schaap

Sven Hoiting

Joran Petersen

URK D4 - BAS JO13-1: 3 - 4

7' doelpunt 1 - 0
24' doelpunt 1 - 1  Joran Petersen (Marcel de Boer)
41' doelpunt 1 - 2  Gerwin Schaap (-)
42' doelpunt 2 - 2
49' doelpunt 3 - 2
51' doelpunt 3 - 3  Joran Petersen (Patrick Woud)
55' doelpunt 3 - 4  Gerwin Schaap (-)