18-4-2011, 17:30 uur
De Eendracht, Brandsweg 3 Hulshorst

BAS mist finale na prachtige halve finale

Hulshorst is het koelbloedigst.

De omstandigheden waren prima in Hulshorst met een prima kunstgrasveld, prachtig voetbalweer, een uitstekende scheidsrechter, veel publiek en twee goed voetballende teams was het spannend en smullen voor de toeschouwers. Een sterk BAS in de eerste helft met een hele goede periode in het eerste kwartier bracht BAS op een 0-2 voorsprong. Hulshorst kwam sterker uit de kleedkamer en maakten al gauw gelijk waarna BAS weer met 2-4 voor komt te staan vooral door sterk optreden van Joran Petersen. Beide ploegen blijven aantrekkelijk voetballen. Hulshorst heeft wederom prachtige schoten in huis en weten vijf minuten voor tijd de 4-4 in het doel te schieten. Strafschoppen moeten bepalen wie er naar de finale gaat. BAS heeft daarbij veel last van de druk die dat oplevert en mist een drietal strafschoppen. Hulshorst bleek de koelbloedigste en gaat de finale voor de beker spelen.

De eerste helft start BAS zeer sterk met goede combinaties. Alvorens in de 7de minuut de score wordt geopend zijn er al twee goede kansen geweest. Gerwin Schaap kreeg de mogelijkheid nadat Karst van Dijk een schot had gelost en Sven Hoiting kon alleen op de keeper af na een mooie pass van Gerwin. Hier volgt wel een hoekschop uit die door Gerwin wordt genomen endoor Sven van dichtbij in het doel wordt gewerkt; 1-0. Jerry van Lienden, deze keer in de spits, krijgt kort daarop al de volgende kans maar mist. Even later mag hij opnieuw afronden wanneer hij vanaf links de zestien in komt en de 0-2 in de rechterhoek schiet. De verdediging van BAS is nagenoeg niet passeerbaar. Hulshorst dringt wel steeds meer aan maar telkens wordt de bal goed weggewerkt en Hessel Bregman kan als keeper rustig zijn werk doen. In de lotminuut van de eerste helft krijgt Walid El Achak nog een mogelijkheid om te scoren maar de keeper van Hulshorst verricht goed zijn werk.

In de tweede helft komen Ruben Stuifzand, Patrick Woud en Marcel de Boer er in voor Walid El Achak, Rick van Os en Jerry van Lienden. De sterk spelende Joran Petersen krijgt gelijk al een kans bij een aanval over links maar mist net het doel. Hulshorst heeft een goede aanval in petto en vanaf de zestien schieten zij voortreffelijk raak; 1-2. De aansluitingstreffer doet heel Hulshorst beseffen dat het toch kan. BAS heeft het dan lastig en prompt is ook de 2-2 gemaakt met opnieuw een afstandschot. BAS blijft echter ook voetballen en de zeer gevaarlijke Joran op links breekt al snel na de gelijkmaker door en werkt zelf succesvol af; 2-3. De teams zijn nu gelijkwaardig aan elkaar wat ook betekent dat Hulshorst een gevaarlijke ploeg is geworden. BAS is echter halverwege de tweede helft succesvol met afronden en ditmaal scoort Joran opnieuw met een heel prachtig hardschot met links in de linker kruising; 2-4. Beide ploegen blijven kansen houden maar nu is het de beurt aan Hulshorst om goed af te ronden. Hulshorst kan prachtig uithalen en BAS blijft het daar moeilijk mee houden. De rechtsmid en midmid van Hulshorst blijven vuren en de 3-4 wordt kort na de 2-4 al gemaakt. BAS krijgt ook mooie kansen via Gerwin die bijna succesvol over de keeper heen lobt. Ook Patrick Woud kan in de zestien op doel richten maar de keeper redt. Vijf minuten voor tijd is het dan Hulshorst die de gelijkmaker maakt na wederom een goed schot die Hessel never kan keren. Hulshorst krijgt nog een kans maar die schuiver vanaf rechts gaat net voorbij de linkerpaal. Strafschoppen moeten de beslissing brengen.

Sven neemt de eerste en treft het doel. Terwijl Hulshorst koelbloedig de bal er tot driemaal toe goed inschoppen missen Joran (op de paal), Tim en Karst ook door goed keeperswerk van Hulshorst. De druk is te groot gebleken of het zelfvertrouwen was niet voldoende herstelt na de zaterdag. Hulshorst gaat door naar de finale.

Uiteraard is er dan grote teleurstelling, zeker omdat BAS twee keer voor stond met twee doelpunten verschil. Maar langzaam komt het besef dat het een prachtige wedstrijd is geweest; een hele mooie halve finale. En weer een ‘levenservaring’ rijker.

Joran Petersen

Jerry van Lienden

Sven Hoiting

HULSHORST D1 - BAS JO13-1: 4 - 4 (0 - 2)

7' doelpunt 0 - 1  Sven Hoiting (Gerwin Schaap)
9' doelpunt 0 - 2  Jerry van Lienden (-)

33' doelpunt 1 - 2
35' doelpunt 2 - 2
37' doelpunt 2 - 3  Joran Petersen (-)
44' doelpunt 2 - 4  Joran Petersen (-)