BAS JO13-1 0 - 5  VVOG D1
Vriendschappelijke wedstrijd
14-2-2011, 19:00 uur

BAS niet een uur lang opgewassen tegen VVOG

Eindelijk een tegenstander van formaat voor BAS. De wedstrijd wordt sterk opgepakt door BAS en eigenlijk ziet het er naar uit dat de eerste helft met een voorsprong kan worden afgerond. De kansen worden door BAS echter niet benut en in de laatste fase voor de rust wordt dat door VVOG dan wel gedaan. Na de rust komt BAS ook weer sterk uit de kleedkamer al levert dat niet veel kansen op. Gedurende de tweede helft wordt het voor BAS moeilijker. Mentaal zakt BAS weg en door blessures moet er worden gewisseld waardoor VVOG meer grip krijgt en uiteindelijk in de laatste fase van de wedstrijd de score zakelijk uitbouwt tot 0-5.

Vanaf de eerste minuut laat BAS zien dat ze er een wedstrijd van willen maken. Joran klopt in de 2e minuut al aan de deur maar schiet in de 1 op 1 situatie naast het doel. Even later doet VVOG gelukkig hetzelfde. Marcel de Boer geeft het team het goede voorbeeld hoe dat moet met het 1 keer raken van de bal en afspelen. VVOG krijgt na een periode van balbezit weer een schotkans maar deze gaat naast. Na ruim tien minuten geeft Joran de bal voor op Patrick maar wordt hij ondanks het ontbreken van het vlagsignaal door de scheidsrechter voor buitenspel afgefloten. Even later mist Joran helaas opnieuw bij een 1 op 1 situatie en in de rebound schiet hij naast. Ook VVOG krijgt schotkansen maar dan meer van afstand, de ene bal gaat naast het doel en later wordt een stevig schot prima verwerkt door Hessel. Even later krijgt Joran opnieuw een schotkans als de bal uit een vrije trap van BAS voor zijn voeten komt maar deze bal gaat voorlangs. Ook even later bij een goede aanval van BAS gaat de bal twee keer voorlangs het doel en kan deze net niet met het hoofd of de voet worden ingetikt. BAS heeft erg veel kansen nodig en het lukt maar niet de voorsprong te pakken. In de 23e minuut is het dan VVOG die op de rand van de 16 de bal goed neerleggen om van die afstand uit te halen; 0-1. Gerwin krijgt ook een uitstekende mogelijkheid wanneer hij de assist krijgt van Joran vlak voor de keeper maar dit schot verrast de keeper van VVOG niet. Er verdwijnt vervolgens nog een bal voorlangs het doel van VVOG. BAS blijft het doel van VVOG zoeken maar het is opnieuw VVOG, die deze keer Hessel verschalken met een mooie lobbal; 0-2.

Na rust komt BAS vol goede moed uit de kleedkamer en wordt er met name eerder gestoord. De verdediging is gevraagd ‘naar voren te verdedigen’ om het spel van VVOG zo vroeg mogelijk te verstoren. Dit is redelijk nieuw voor de mannen. Gelijk na de rust heeft VVOG een aanval over rechts in petto en glijdt Karst uit waardoor de bal gevaarlijk voor komt en Hessel een redding in huis heeft en de paal de rest doet. Er ontstaat nu een gelijk opgaande strijd die gedurende een kwartier voor beide ploegen niet tot kansen leidt. In de 46e minuut verdient VVOG een hoekschop en koppen ze goed en hard raak; 0-3. De druk wordt nu groter op het doel van BAS en een aantal spelers krijgt last van blessures en er wordt te veel gemopperd waardoor de concentratie daalt. Mentaal blijkt VVOG dan sterker. VVOG schiet voorlangs en even later schiet Joran op de lat na een assist van Gerwin. Vijf minuten voor het einde wordt de bal niet goed verwerkt bij de 2e paal door Hessel en Martin en profiteert VVOG door de bal eenvoudig in het doel te tikken.; 0-4. In de slotminuut wordt het dan 0-5 wanneer VVOG een goede combinatie uitvoert in de 16 en BAS de draad kwijt is.

Het was voor BAS een goede oefenwedstrijd omdat in dergelijke zware wedstrijden de zwakkere punten op tafel komen en daar kan BAS verder mee. Met name een uur lang mentaal opgewassen zijn tegen een dergelijke tegenstander, de afronding op doel en de wijze van verdedigen zijn verbeterpunten gebleken. De inzet was er ruimschoots en voetballend was BAS niet de mindere.

BAS JO13-1 - VVOG D1: 0 - 5