BAS JO13-1 - Lelystad '67 D2 : 2-4

BAS JO13-1 2 - 4  Lelystad '67 D2
9-3-2011, 19:00 uur

SVL troeft BAS af.

Van tevoren was bekend dat deze wedstrijd spannend zou worden. Uit was de overwinning gestolen en BAS zou het in deze wedstrijd recht trekken. En voor SVL is de wedstrijd belangrijk om aan te blijven sluiten bij de koplopers. BAS begon de wedstrijd aardig goed en kwam terecht op 1-0. SVL had de kracht om meteen te herstellen en BAS in korte tijd pijn te doen; ruststand 1-2. Pijn omdat BAS in de tweede helft niet bij machte was om de duels te winnen. Er waren desondanks nog kansen om de 2-2 te maken. Maar met nog een kwartier te spelen werd het zelfs 1-4. Er was toen flink support nodig om BAS weer aan het voetballen te krijgen wat uiteindelijk nog wat gemiste kansen opleverde en uiteindelijk de 2-4.

Het eerste kwartier waren er een aantal goede aanvallen van BAS te zien. Zo zijn er in het eerste kwartier vier goede kansen te tellen. Jerry die over rechts op het doel af komt en mist, Joran die twee keer op links wordt gelanceerd en helaas twee keer mist alleen voor de keeper, en Jerry die de bal uit een goede voorzet van Joran mist. Uit een corner van Joran weet echter Gerwin vlak voor het doel de bal in te tikken; 1-0. SVL is zeker niet ongevaarlijk gebleken maar tot echte kansen had het nog niet geleid. In de 20e minuut heeft SVL een goede aanval over links in petto en wordt de verdediging eenvoudig gepasseerd. De bal wordt voor gegeven en eenvoudig in het doel getikt; 1-1. BAS lijkt meteen uit zijn doen en zijn nog met het hoofd bij die gelijkmaker. En de eerst daarop volgende aanval is weer raak en ditmaal via het midden met een bekeken schot. Er volgt een fase waarbij BAS bijna alle duels verliest en het zelfvertrouwen verliest. Toch is vlak voor rust een hele grote kans op de gelijkmaker wanneer Joran weer een uitstekende voorzet heeft en Jerry vrij voor het doel ineens uithaalt terwijl er de tijd was om de bal aan te nemen. De bal gaat ver naast.

Het lijkt erop dat BAS telkens na een begin even wakker moet worden want meteen na rust is het voor SVL meteen raak wanneer SVL aanvalt over rechts en de anders onpasseerbare Karst passeert. De aanvaller schiet zelf en de bal verdwijnt in de verste hoek van het doel; 1-3. SVL is nu helemaal de baas op het veld en BAS laat zich aftroeven op alle vlakken. In de 42e minuut krijgt SVL rechts voor de 16 een vrije trap vanwege duwen en wordt deze onberispelijk in de rechterhoek geschoten; 1-4. Het onherkenbare BAS heeft een oppepper nodig want de lichaamshouding en de slapte in duels verraden dat ze zich er bij neer leggen. In het laatste kwartier en naar het einde toe komt BAS weer beter in zijn spel en ontstaan er weer kansen. Ook SVL krijgt nog een mooie kans die op de lat eindigt. Helaas is het enkele minuten voor tijd pas dat de 2-4 wordt gescoord, wat tevens de eindstand is, wanneer Sven bij de les is en in de 16 vlak voor het doel de bal goed tegen het net ramt.

Een sportieve wedstrijd waar alle elementen in waren vertegenwoordigd. En SVL ziet wat het waard is dat er een neutrale en goede arbitrage aanwezig is. Daarnaast was er ook uiteindelijk de bereidheid van BAS om de wedstrijd door de weeks in te halen omdat SVL op 19 februari veel vakantiegangers had. Des te meer is het jammer dat de leiding van SVL er een zeer onsportief einde aan geeft door toch na het einde van de wedstrijd het conflict te zoeken.

Sven Hoiting

Gerwin Schaap

BAS JO13-1 - LELYSTAD '67 D2: 2 - 4

17' doelpunt 1 - 0  Gerwin Schaap (Joran Petersen)
20' doelpunt 1 - 1
21' doelpunt 1 - 2
31' doelpunt 1 - 3
42' doelpunt 1 - 4
59' doelpunt 2 - 4  Sven Hoiting (-)