BAS JO13-1 - Be Quick'28 D2 : 1-0

BAS JO13-1 1 - 0 (1 - 0) Be Quick'28 D2
11-4-2011, 19:00 uur

BAS mist kansen maar wint van Be Quick

Tien goede scoringskansen voor BAS leidden slechts tot een doelpunt. Be Quick was gedreven en stoorde volop maar konden er geen echte kansen tegenover zetten. De vroege 1-0 zorgde ervoor dat BAS leunend op de goede verdediging op zoek ging naar meer treffers. Maar net als in de voorgaande wedstrijden waren er genoeg kansen maar werden ze niet meer benut. Wel konden er opnieuw drie punten bij worden geschreven in de competitie.

Duidelijk was dat BAS van plas was voetballend de aanval te zoeken. En al vrij snel vind de wedstrijd veel plaats op de helft van Be Quick. In de 9e minuut neemt Gerwin Schaap de tweede hoekschop en vind het hoofd van Sven Hoiting bij de eerste paal en kopt hij de bal overtuigend in de touwen; 1-0. Het aanvallende spel van BAS is verder niet overtuigend en dat komt ook doordat Be Quick gedreven stoorde en goed verdedigend werk liet zien. Het middenveld en de verdediging van BAS staan wel goed en laten verdedigend ook heel weinig toe. Tien minuten voor de rust zet Jerry van Lienden de bal strak voor maar weet Sven net niet zijn voet er tegen te krijgen. Vlak voor de rust zijn er opnieuw hoekschoppen en uit een van de hoekschoppen krijgt Martin Piek de bal voor zijn voeten in de zestien maar schiet pardoes net over.

In de tweede helft komen Marcel de Boer en Ruben Stuifzand er in voor Tom Lagendijk en is er de rentree van Patrick Woud na zijn sleutelbeenbreuk. BAS blijft het voetballend oplossen en daar komen aardig wat aanvallen uit. Jerry weet een aantal keren de achterlijn met zijn grote snelheid te bereiken maar niet alle ballen komen goed voor het doel of worden gemist. De eerste grote kans is voor Jerry zelf maar gaat naast. Sven schiet even later op de keeper. Jerry wordt goed gelanceerd en kan op de keeper af maar wordt helaas vanwege buitenspel teruggefloten. Uit een hoekschop van Patrick kopt Walid van dichtbij over. Vervolgens krijgt Patrick zelf een kans maar mist net even het balgevoel nog om de bal van dichtbij goed af te werken op doel. Jerry probeert het vanaf rechts nogmaals maar werkt rechtstreeks af op doel en die bal wordt door de keeper goed gepakt. Be Quick komt wel op de helft van BAS en de gevaarlijkste momenten zijn de twee vrije trappen die uiteindelijk toch geen groot gevaar opleveren. Patrick krijgt nog een afvallende bal in de zestien maar schiet naast. In het slot heeft Karst nog een goede pass op Patrick maar pakt de keeper netjes de bal.

Het spel zag er verzorgder uit dan de vorige wedstrijd tegen IJVV en is een goede opmaat voor de wedstrijd tegen WVF.

Sven Hoiting

BAS JO13-1 - BE QUICK'28 D2: 1 - 0 (1 - 0)

9' doelpunt 1 - 0  Sven Hoiting (Gerwin Schaap)