BAS JO13-1 3 - 0  HTC D1
2-4-2011, 09:30 uur

BAS overtuigend naar halve finale beker

De verdediging hield de nul tegen HTC

Gedurende twee helften was BAS in deze kwartfinale de sterkere partij ondanks wat minder sterke fases. De score werd in de elfde minuut geopend door Gerwin Schaap en die voorsprong is nooit meer echt in gevaar gekomen. Wat betreft kansen was het zeven tegen twee voor BAS. HTC probeerde haast succesvol gedurende bepaalde periodes de aansluitingstreffer te maken, maar slaagde daar niet in.

De eerste helft startte voorzichtig. Te zien was dat beide kwartfinalisten elkaar aan het aftasten waren. BAS werd langzaam sterker maar was gedurende de eerste helft slordig in de opbouw en verloor onnodig vaak de bal. Uit een aanval over links met Joran Petersen krijgt BAS een hoekschop waarbij de bal terug komt uit de verdediging. Gerwin ontvangt deze bal rechts in de zestien en schiet met een bekeken schot de bal in de verre hoek in het doel. BAS bleef aandringen en in de achttiende minuut werd er weer een hoekschop afgedwongen. Joran neemt deze aan de rechterkant met zijn linkervoet en of het nu de bedoeling was of niet, de bal verdwijnt met een prachtige boog in de verre hoek en een vroege 2-0 staat op het scorebord. De verdediging onder leiding van Tim Suter en zijn maatjes Tom Lagendijk, Ruben Stuifzand en Martin Piek lieten verder weinig toe.

Na de rust kwamen Karst van Dijk en Marcel de Boer er in voor Tom en Joran. De overal inzetbare Sven Hoiting was van de rechtsmiddenpositie naar de linkervleugel verhuist. Aan het spel is te zien dat BAS verzorgder voetbal wilde laten zien en de opbouw beter wilde verzorgen. Na de rust levert die omschakeling in eerste instantie wat moeizamer voetbal van BAS op maar dringt HTC sowieso ook aan om nog in aanmerking te komen voor de halve finale. HTC krijgt een kans uit een aanval over links die door Hessel Bregman goed wordt verwerkt. BAS raakte ook nu langzaam beter in zijn element waarbij Gerwin en Rick van Os een goede schakel zijn en Marcel de aanvallen van HTC goed verstoord. Sven schoot net voorlangs terwijl er ook bij de tweede paal nog iemand stond. HTC kreeg een vrije trap vlak voor de zestien omdat tegen de zon in de lijnen moeilijk zichtbaar waren en hij de bal buiten de zestien van de grond raapte. BAS posteert twee lange spelers bij de palen maar de schutter van HTC speelt de bal breed en BAS onderschept de bal. Uit een mooie voorzet van Sven kreeg Jerry van Lienden de bal op de slof en haalde gelijk uit maar deze bal trof de lat. In het ‘slot’ van de wedstrijd is er een aanval over rechts en bedient Gerwin, Jerry op maat en schiet Jerry perfect de 3-0 binnen. Even later gaf Joran nog een mooie bal voor op Gerwin die ook ineens uithaalt maar de bal over schiet.

BAS bekert verder en is zo nog op twee fronten in de race.

Jerry van Lienden

Joran Petersen

Gerwin Schaap

BAS JO13-1 - HTC D1: 3 - 0

11' doelpunt 1 - 0  Gerwin Schaap (-)
18' doelpunt 2 - 0  Joran Petersen (-)
53' doelpunt 3 - 0  Jerry van Lienden (Gerwin Schaap)