Reaal Dronten D1 1 - 2  BAS JO13-1
27-4-2011, 19:00 uur
De Munten, Muntmeesterdreef 2 Dronten

BAS pakt Reaal in de laatste minuut

BAS had nog duidelijk de halve finale van de beker in de benen zitten en Reaal maakte er een echte wedstrijd van. De eerste helft leverde ook een terechte achterstand op van 1-0. Niet dat er geen kansen waren voor BAS maar Reaal was gevaarlijker. In de rust is daar goed over gesproken en met een tactische wijziging door 1 op 1 te gaan spelen kreeg BAS in de tweede helft het heft weer in handen al was dat niet overtuigend. Een doelpunt direct na de rust en in de laatste minuut brachten BAS de winst.

Hessel Bregman moest al vrij snel redden door met zijn rechterhand met een reflex de bal naast te tikken. BAS probeerde op te bouwen en slaagde daar redelijk in alleen kwam er geen echt gevaar uit. Reaal had betere mogelijkheden en kwam er vaak sneller uit. In de 20e minuut scoorde Reaal met een schot waarbij ze weinig werden gehinderd. Joran kreeg nog een goede kans vanuit een voorzet van links maar werd iets te snel afgewerkt op doel waardoor de bal naast ging.

Meteen in de tweede helft laat BAS zien het er niet bij te laten zitten. Uit een snel verdiende hoekschop die door Joran wordt genomen vanaf rechts, kopt Walid ouderwets de bal in de touwen; 1-1. Reaal blijft absoluut niet ongevaarlijk maar weten niet het doel te treffen. Karst van Dijk speelt daar een belangrijke rol in en ruimt veel op in de verdediging. BAS blijft drukken en krijgt de beste mogelijkheden. Uit een van die mogelijkheden wordt de bal van dichtbij, aan de houding van de spelers van BAS en Reaal te zien, over de doellijn gewerkt, maar geeft de assistent scheidsrechter aan dat de bal niet over de lijn is.

BAS laat zich er niet door ontmoedigen en toont mentale veerkracht. Het team heeft zich daar in ontwikkeld. In de laatste minuut krijgt BAS een vrije trap mee omdat de scheidsrechter oordeelt dat er een overtreding begaan is op Gerwin Schaap, daar waar de tegenstander vond dat hij de bal klemde. Karst neemt deze vrije trap heel fraai vanaf 45 meter links over de middellijn waarbij de bal met een boog prachtig terechtkomt bij de tweede paal waar Jerry van Lienden alleen nog de voet tegen de bal hoeft te plaatsen en de bal zuiver binnen tikt.

Eindstand 1-2 en wederom drie punten voor BAS. De mentale veerkracht en de juiste teambeleving zorgden hiervoor.

Walid el Achak

Jerry van Lienden

REAAL DRONTEN D1 - BAS JO13-1: 1 - 2

20' doelpunt 1 - 0
31' doelpunt 1 - 1  Walid el Achak (Joran Petersen)
59' doelpunt 1 - 2  Jerry van Lienden (Karst van Dijk)