BAS JO13-1 2 - 1 (2 - 0) IJVV D2
9-4-2011, 09:30 uur

BAS wint zonder franje van IJVV

De titel blijft mogelijk

De wedstrijd verliep gedurende twee helften moeizaam. BAS was niet echt in gevaar omdat de 2-0 in de eerste helft wordt bereikt, maar maakten het zich in de laatste acht minuten nog heel lastig door de aansluitingstreffer toe te staan. Veel spelers van BAS ontbreekt het aan de vorm en IJVV heeft eerdere stunts uitgehaald door goede tegenstanders punten af te pakken. IJVV liet zien dat ze niet waren gekomen om te verliezen. BAS kon wel drie punten bijschrijven.

De eerste kans op doel is van Rick van Os die van buiten de zestien een goede schietkans heeft op doel. De keeper pakt deze bal keurig. Even later is het Karst van Dijk die kan opkomen en de bal net over de kruising jaagt. BAS is veel op de helft van IJVV maar door het slordige spel wordt de opbouw vaak al vroeg verstoord door de gedreven IJVV’ers. In de eenentwinstigste minuut wordt de score dan geopend door Walid El Achak. Gerwin Schaap pingelt in de zestien en verliest de bal, een verdediger van IJVV probeert de bal er uit te werken maar Rick onderschept en bediend Walid die keurig over de grond de bal in de rechterhoek plaatst; 1-0. IJVV komt er in een van de spaarzame momenten door maar wordt net belet te schieten op doel. Sven Hoiting, deze keer als rechtsbuiten krijgt ook een goede scoringskans na een wereldpass van Walid, komt hierdoor alleen voor de keeper maar laat de kans liggen. Gerwin gaat alleen op het doel af en krijgt een zeergrote mogelijkheid maar wordt niet benut. Kort voor de rust scoort Joran Petersen een prachtig doelpunt van grote afstand met een prachtige boog over de keeper; 2-0.

In de tweede helft is net als in de vorige wedstrijd te zien dat BAS het voetballend moet oplossen van achter uit de verdediging. Dit verloopt rommelig. Dit leidt zeker nog tot hele goede kansen. Maar in de afronding wordt gefaald door diverse spelers. De drie- vier- en vijf-nul hadden kunnen worden gemaakt. IJVV krijgt hierdoor de lust om het BAS nog maar is moeilijk te maken en uit een van de spaarzame aanvallen staat Tom Lagendijk er plots alleen voor als twee aanvallers de aanval succesvol afronden met een schot over de keeper; 2-1. IJVV probeert het nog maar BAS houdt stand en de eindstand blijft 2-1.

Be Quick is de volgende tegenstander waar BAS het opnieuw zal proberen met verzorgd spel te winnen.

Joran Petersen

Walid el Achak

BAS JO13-1 - IJVV D2: 2 - 1 (2 - 0)

21' doelpunt 1 - 0  Walid el Achak (Rick van Os)
27' doelpunt 2 - 0  Joran Petersen (-)