26-3-2011, 12:00 uur
Sportpark Swift ’64, Sportweg 6 Swifterbant

BAS redt op het nippertje de titelkansen

De rasechte derby eindigt in gelijkspel

De derby begon met een slappe eerste helft van beide zijden. Het was duidelijk dat er last was van zenuwen in de ploeg. Eenvoudige pasjes gingen fout en er was nog geen lef om met overtuiging de aanval te zoeken. In de tweede helft bleek gelijk dat beide ploegen op zoek gingen naar de openingstreffer en ontstond er na de treffer van Swift in de 39e minuut een goede en spannende strijd. BAS bleek wel degelijk over kwaliteiten te beschikken en kreeg de beste kansen. BAS verdiende en kreeg de gelijkmaker uit een mooie aanval in de 59e minuut.

Over de eerste helft is weinig te corresponderen. Beide ploegen controleerde de verdediging en de aanvallers konden geen doorbraak forceren. Het spel verraadde de zenuwen die sommige spelers de baas waren waarbij eenvoudige pasjes fout gingen en ongewone persoonlijke foutjes waren te zien. Het was Gerwin Schaap die de enige echt kans had vijf minuten voor rust van dichtbij. Maar het schot was te voorzichtig.

In de tweede helft kwamen Ruben Stuifzand en Joran Petersen voor BAS in het veld voor Martin Piek en Sven Hoiting. Ook Swift had twee goede en snelle aanvallers ingebracht. De wedstrijd werd nu echt een wedstrijd en beide ploegen wisten de weg naar het doel beter te vinden. In de eerste vijf minuten na rust had BAS via Walid El Achak en Jerry van Lienden goede kansen om af te ronden op doel maar gebeurde dat niet. Tom Lagendijk en Karst van Dijk hadden de gevaarlijkste aanvallers van Swift goed in de tang. ZoŽn tien minuten na rust was er links op de rand van de zestien gerommel van BAS in de verdediging en wist de aanvaller van Swift het hoofd koel te houden en de bal in de verre hoek te schieten, 1-0. BAS was nu helemaal wakker en ging eindelijk echt aan het voetballen. Kort na de openingstreffer wordt Jerry gelanceerd op rechts maar treft de paal. Sven Hoiting wordt in het team gebracht voor de degelijk spelende Rick van Os.

BAS is steeds meer te zien op de helft van Swift en ontstaan diverse mogelijkheden waarbij de afronding niet scherp is. Joran wordt gelanceerd en gaat rechtstreeks op zijn doel af maar wordt overduidelijk neergelegd. Tot verbazing van heel velen gaat het spel gewoon door. Swift krijgt nog een discutabele vrije trap op de zestien maar de bal gaat over. Ook de weer scherpe keeper Hessel Bregman redt nog een keer fantastisch en houdt het team in de race. Getergd maar met sportieve moed zet BAS door en wordt een aanval op rechts opgezet door Karst die door Jerry wordt omgezet in een voorzet strak over de grond en heeft de alerte Sven de bal voor het intikken bij de tweede paal 1-1. BAS heeft er nog zin in maar er resten nog maar een aantal minuten.

Joran profiteert heel goed van een lange bal van BAS die door Swift niet goed wordt verwerkt en gaat alleen op het doel af waar hij buiten de zestien de keeper tegenover zich heeft en de keeper met de handen redt. Helaas werd dit over het hoofd gezien door de scheidsrechter. De wedstrijd eindigt vervolgens in gelijkspel.
BAS houdt hiermee Swift een punt achter zich en staat door de winst van WVF op SVL, drie punten achter WVF.

Sven Hoiting

SWIFT '64 D1 - BAS JO13-1: 1 - 1

59' doelpunt 0 - 1  Sven Hoiting (Jerry van Lienden)