BAS JO13-1 - DOS Kampen D2 : 5-0

BAS JO13-1 5 - 0 (1 - 0) DOS Kampen D2
19-3-2011, 09:30 uur

BAS vindt de weg terug tegen DOS Kampen.

Bij DosKampen uit kwamen we met de schrik vrij. Voor de competitiewedstrijd van vandaag was het dus echt zaak de boel op orde te hebben, anders weet DosKampen daar wel raad mee. Ondanks het verweer van DosKampen tot ca. tien minuten voor tijd was het BAS die de wedstrijd bleef controleren en amper kansen weg gaf. Voor rust waren er een klein aantal grote kansen gemist en werd er gerust met 1-0. Na de rust zette DosKampen nog aan maar was het BAS die goed afrondde na soms knappe aanvallen en werd het uiteindelijk 5-0.

Het werd in de achttiende minuut 1-0 toen Gerwin Schaap vanaf links de zestien kwam bezoeken en ent in de zestien een knap bekeken schot had in de verre hoek. Daarvoor was het Karst van Dijk die een gevaarlijk afstandschot in petto had. En een kopbal van Walid die op de lat terecht kwam. Karst stond fier de verdediging te leiden en hield met Tom Lagendijk, Martin Piek en Ruben Stuifzand, de boel goed dicht. Jerry van Lienden mist voor rust nog een kans van heel dichtbij om dat er even nagedacht moest worden met welke voet die bal in het doel te schieten. Ook de goed spelende Joran Petersen op zijn vertrouwde linksvoorpositie miste met een schot net het doel evenals Walid El Achak.

Aan het begin van de tweede helft was duidelijk dat DosKampen niet was gekomen om te verliezen. Ze boden goed verzet en waren zonder echt gevaarlijk te worden, meer op de helft te zien van BAS. Een vrije trap op de zestien was even een gevaarlijk moment maar wordt over geschoten. Na een hoekschop van BAS wordt door Tim Suter een hele snelle inworp op de snelle Jerry gegeven die de bal prachtig voor geeft aan Joran die via de rechter paal het doel treft. Een supersnelle goed uitgevoerde aanval; 2-0. De 3-0 laat dan niet lang op zich wachten wanneer een goed opgezette aanval over rechts via Gerwin bij Sven Hoiting terecht komt en hij eenvoudig kan uithalen. Rick van Os wordt vanwege een liesblessure vervangen door Walid. In de laatste minuten van de wedstrijd vallen dan nog twee doelpunten. In de 58e minuut komt de bal opnieuw van rechts en dit keer is het Sven die Joran op circa twaalf meter van het doel goed bediend en Joran via de verre paal de bal in het doel werkt. Een minuut later is het opnieuw raak via een aanval over links waarbij Ruben een belangrijke rol speelt. Hij rondt zelf bekeken af door de bal nauwkeurig in de linkerhoek te schuiven; eindstand 5-0.

Joran Petersen

Sven Hoiting

Ruben Stuifzand

Gerwin Schaap

BAS JO13-1 - DOS KAMPEN D2: 5 - 0 (1 - 0)

18' doelpunt 1 - 0  Gerwin Schaap (-)

35' doelpunt 2 - 0  Joran Petersen (Jerry van Lienden)
40' doelpunt 3 - 0  Sven Hoiting (Gerwin Schaap)
58' doelpunt 4 - 0  Joran Petersen (Sven Hoiting)
59' doelpunt 5 - 0  Ruben Stuifzand (-)