Be Quick'28 D2 1 - 3  BAS JO13-1
12-3-2011, 09:00 uur
Sportpark Ceintuurbaan, Ceintuurbaan 2 Zwolle

BAS moeizaam langs Be Quick'28.

Vandaag stond de wedstrijd van BAS in het teken van herstel na het verlies tegen SVL van woensdag. In de eerste helft was duidelijk zichtbaar dat het zelfvertrouwen nog niet was hersteld. Gelukkig kwam BAS snel op voorsprong en zelfs 0-2. Ondanks dat in de rust goed was gesproken over de inzet was er na rust nog geen herstel te zien en kwam Be Quick terug tot 1-2. Met behulp van de aanmoedigingen en extra wisselingen in het veld na drie kwartier kreeg BAS gelukkig het spel weer voorzichtig in handen en was de bevrijdende treffer kort voor tijd gemaakt.

Sven Hoiting stond deze keer in de spits en Walid El Achak en Karst van Dijk begonnen op de bank. Sven kreeg gelijk al een kansje in de eerste minuut maar miste. Een paar minuten later werd Joran Petersen gelanceerd op links maar miste het schot doel. In de vierde minuut komt Be Quick er voor het eerst uit en komen ze voor het doel van BAS maar het schot wordt goed verwerkt. Even later is het wel raak als Joran opnieuw alleen op het doel wordt afgestuurd en iedereen zijn hielen laat zien. Het schot is nu wel raak en een snelle treffer het resultaat. Het helpt BAS om weer wat zelfvertrouwen te krijgen en het beste deel van de wedstrijd volgt dan. Enkele hoekschoppen zijn dan het resultaat maar leveren niks op. In de 9e minuut wordt er een mooie aanval opgebouwd waarbij Rick van Os en Gerwin Schaap een fraaie een-tweetje in huis hebben en Rick kan afronden nadat de keeper de verkeerde kant op dook. BAS dwingt nog een hoekschop af en Ruben Stuifzand zet nog is goed voor op Joran; maar leveren geen doelpunten op. Be Quick kan een aantal keren ook ten aanval trekken omdat de duels makkelijk worden verloren. Desondanks krijgt BAS nog genoeg mogelijkheden in de eerste helft om de score uit te bouwen. Uit een vrije trap en hoekschoppen ontstaan geen gevaarlijke situaties. Daar kan BAS nog meer mee doen. Een aantal voorzichtige schoten op doel laten het gebrek aan zelfvertrouwen zien. De scheidsrechter dacht dat een speelhelft uit 25 minuten bestaat maar beloofde op aangeven van BAS dat de tweede helft dan uit 35 minuten bestaat.

In de tweede helft verschijn BAS toch maar in het reservetenue want de duidelijkheid in het veld ontbrak ondanks de gele/rode/oranje hesjes van Be Quick. Joran en Gerwin werden gewisseld voor Walid en Karst. Karst werd getest op de linksbuitenpositie.

BAS is wel gelijk op de helft van Be Quick te vinden maar kan niet overtuigend gevaarlijk worden. Een schotje van Jerry van Lienden en een kopbal van Walid (met hoofdpijn) missen doel. Maar na tien minuutjes in de tweede helft begint Be Quick het initiatief over te nemen en zijn ze steeds vaker te zien op de helft van BAS. Halverwege de tweede helft maakt Be Quick dan ook de aansluitingstreffer omdat ze goed kunnen opbouwen tot de zestien en vanaf rechts buiten de zestien de bal met een fraai effect in de verre hoek verdwijnt; 1-2. Be Quick ruit dat er meer te halen is vandaag en voert de druk op en BAS grijpt in door te wisselen en te supporteren. Joran komt er weer in om meer druk te zetten en de zeer verdienstelijk spelende Tom Lagendijk gaat er uit. Langzaam krijgt BAS weer het spel in handen en de 52e minuut van de wedstrijd beland een voorzet van rechts van Jerry in het doel; 1-3. Een bevrijdende treffer. BAS kan nu wel gecontroleerd de wedstrijd uitspelen en persen er nog een aantal aanvallen uit. Ruben schiet nog is op doel, de goed spelende Martin Piek lanceert Jerry nog is. Joran en Ruben zetten op links nog is een fraaie aanval op waarbij Ruben uiteindelijk Joran richting doel lanceert maar helaas geen doel treft.

Drie verdiende maar moeizame punten zijn het resultaat.

Joran Petersen

Jerry van Lienden

Rick van Os

BE QUICK'28 D2 - BAS JO13-1: 1 - 3

5' doelpunt 0 - 1  Joran Petersen (-)
9' doelpunt 0 - 2  Rick van Os (Gerwin Schaap)
42' doelpunt 1 - 2
52' doelpunt 1 - 3  Jerry van Lienden (-)