Go Ahead K. D2 0 - 13  BAS JO13-1
26-2-2011, 10:00 uur
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Geconcentreerd BAS wint met superscore

BAS was twee helften geconcentreerd en gecontroleerd aan het voetballen tegen de hekkensluiter GoAhead. De score werd in de eerste minuut al geopend door een goede aanval en een doelpunt van Gerwin Schaap. Alles wees erop dat vandaag een hele goede competitiewedstrijd op het hoofdveld van GoAhead mogelijk was. Hessel Bregman hoefde maar een keer echt in actie te komen om een doelpunt te voorkomen in de tweede helft. Bij rust was de stand 0-6 maar BAS bleef gretig en goed voetballen. In de 40e tot en met de 44e minuut liep de score op van 0-7 naar 0-11. De einduitslag werd maar liefst 0-13.

De eerste aanval in de eerste minuut was al meteen raak door een opzet van de aanval door Karst van Dijk. Met een goede pass kon Joran Petersen de assist op Gerwin geven die gelijk raak schoot. Vijf minuten later is het opnieuw raak als Gerwin de bal van links voor geeft en Jerry van Lienden goed afrondt. In de 13e minuut is het opnieuw raak als de voorzet van rechts komt van Sven Hoiting en Jerry opnieuw mag afronden; 0-3. Ruben Stuifzand komt er in voor Martin Piek. GoAhead speelt achterin op een lijn en wat betekent dat er diverse keren afgefloten wordt voor buitenspel maar met de snelle spitsen van BAS pakt deze strijdwijze voor GoAhead niet goed uit. BAS staat goed opgesteld en telkens wordt de combinatie van achteruit via het middenveld gevonden wat veel aanvallen en kansen oplevert en iedereen zijn aandeel daarin heeft. Joran wordt twee keer goed bediend op links en schiet twee keer onberispelijk raak waarbij een van die twee ballen met een prachtige curve om de keeper in het doel verdwijnt; 0-4 en 0-5. Vijf minuten voor tijd geeft Sven van rechts een prachtige steekpass op Jerry die goed uithaalt en scoort; ruststand 6-0. Bij een kopduel tussen Karst en de aanvoerder van GoAhead heeft de aanvoerder helaas zich geblesseerd aan zijn hoofd.

Na de rust komt Martin erin Gerwin en pakt BAS het spel gelijk weer op. Sven wordt daarbij gelijk gehaakt in de 16 en neemt zelf onberispelijk de strafschop; 0-7. Joran schiet vervolgens even later net voorlangs. Tim Suter komt goed mee op als laatste man en weet veel aanvallen op te zetten waarbij hij de opdracht krijgt niet te ver mee te gaan omdat het anders moeilijk wordt met de ruimtes voor de andere spelers. Na de 40e minuut is zowat iedere aanval raak. Walid El Achak schiet de 0-8 van dichtbij binnen.

Even later heeft Walid in de vorm van een lobje een prachtige assist op Sven. Een minuutje later denkt Tim ‘dat kan ik ook’ en rond Joran af. En even later in de 44e minuut is er een mooie aanval over links waarbij Ruben de bal ontvangt van Karst en het overzicht behoud bij de achterlijn en Jerry op maat bediend; 0-11. Karst neemt de bal prachtig vanuit de verdediging mee naar de 16 van GoAhead en natuurlijk mag dat een keer. In de 16 wordt hij reglementair aan de kant geduwd waardoor de afronding achterwege blijft. Gerwin komt er nu in voor Jerry. GoAhead blijkt toch een moedige ploeg omdat ze toch laten zien niet te gaan mopperen maar door te zetten en melden zich zo nu en dan in of bij de 16 van BAS. In de korte hoek weet Hessel de goed geplaatste bal net te keren. Hessel weet de bal vaak bij het uitschieten bij een vrijstaande speler te krijgen. Joran geeft de bal vanaf links nog is goed voor en Gerwin kan succesvol afronden. Sven wordt opnieuw in de 16 neergelegd en Walid krijgt de kans om uit de penalty te scoren maar helaas schiet hij te slap in en weet de keeper de bal netjes uit de hoek te pakken. Het laatste doelpunt wordt vier minuten voor tijd gemaakt als Sven vanaf rechts de bal passt naar Joran en Joran voor de stand; 0-13 zorgt.

GO AHEAD K. D2 - BAS JO13-1: 0 - 13

1' doelpunt 0 - 1  Gerwin Schaap (Joran Petersen)
6' doelpunt 0 - 2  Jerry van Lienden (Gerwin Schaap)
13' doelpunt 0 - 3  Jerry van Lienden (Sven Hoiting)
18' doelpunt 0 - 4  Joran Petersen (-)
20' doelpunt 0 - 5  Joran Petersen (-)
25' doelpunt 0 - 6  Jerry van Lienden (Sven Hoiting)
31' doelpunt 0 - 7  Sven Hoiting (-)
40' doelpunt 0 - 8  Walid el Achak (-)
41' doelpunt 0 - 9  Sven Hoiting (Walid el Achak)
43' doelpunt 0 - 10  Joran Petersen (Tim Süter)
44' doelpunt 0 - 11  Jerry van Lienden (Ruben Stuifzand)
50' doelpunt 0 - 12  Gerwin Schaap (Joran Petersen)
56' doelpunt 0 - 13  Joran Petersen (Sven Hoiting)