BAS JO13-1 2 - 3  Swift '64 D1
22-1-2011, 09:30 uur

SWIFT op wilskracht langs BAS

BAS nog wel nipt aan kop.

Een echte derby werd er gestreden op het terrein van BAS met veel enthousiast publiek. Voor Swift met zes verliespunten was het min of meer de laatste kans de aansluiting te gaan vinden met de koploper BAS met twee verliespunten. En dat was te merken aan de vechtlust en het doorzettingsvermogen van Swift wat uiteindelijk de doorslag gaf. In beide helften waren er over en weer kansen waarbij BAS in de eerste helft netter omging met de kansen en de voorsprong naar de rust met 2-0 uitbouwden en de controle had over de wedstrijd. Swift kwam sterk terug uit de kleedkamer en binnen zeven minuten na de rust troffen ze drie maal het doel. BAS wist dit niet meer recht te trekken en de het eerste verlies in de competitie was een feit.

Swift startte de eerste helft sterk waarbij in de 2e minuut Hessel bij de tweede paal met zijn linkerhand de bal goed weg tikte. De verdediging hield goed stand waarbij opviel dat Tom gedurende de eerste helft de gevaarlijke spits het spel heel moeilijk maakte en Tim uitstekend de rugdekking verzordde. In de 4e minuut had BAS een voorzet van rechts die door Joran net naast werd geschoten. In de 8e minuut is het wel raak via een mooie aanval waarbij Marcel met een prachtige pass Joran op links lanceert en de voorzet van Joran goed wordt ingekopt door Walid; 1-0. In de 15e minuut is het Swift die een goede kans krijgt vanaf links waarbij Hessel de bal weer goed keert. In de laatste vijf minuten voor de rust is het BAS die veel op de helft van Swift is. Uit een corner van Karst wordt de bal helaas naast het doel geschoten. In de 26e minuut is het wel raak wanneer Gerwin doorbreekt ter hoogte van de zestien en de bal droog in het midden van het doel schiet; 2-0. BAS krijgt nog een grote scoringskans als Patrick de bal van Joran ontvangt rechts van het doel en hij ziet dat de keeper wat te ver uit zijn doel is. Helaas kan de keeper zich strekkend de bal uit de lucht pakken.

Na de rust zagen we een tot op bot gemotiveerde Swift uit de kleedkamer komen. BAS was gewaarschuwd dat de wedstrijd niet gespeeld zou zijn en dat ze wat te wachten stond bij de start van de tweede helft. De goed spelend Tom, Joran en Walid werden gewisseld voor Sven, Ruben en Jerry. Wellicht de combinatie van wissels en de vechtlust van Swift die meteen de aansluitingstreffer maakte, bezorgde BAS een moeilijke tien minuten na rust. De aansluitingstreffer werd uit een niet goed weggewerkte bal in de verre hoek geschoven. In de 34e minuut was er een aanval van links van Swift waarbij ze de bal in de zestien goed overspeeldden en de vrije man van vonden op de 16 die de bal goed inschoot; 2-2. BAS grijpt in door Joran en Tom meteen terug te brengen voor Rick en Martin. BAS komt nog niet aan voetballen toe als Swift opnieuw scoort en de bal met veel effect bij de tweede paal in het doel verdwijnt. In de laatste 20 minuten kan BAS het spel wel weer oppakken maar blijft Swift gevaarlijk. De opbouw van BAS resulteerd niet in veel kansen ook door het storende werk van Swift. Even lijkt het erop dat de gelijkmaker gescoort wordt uit een voorzet van Jerry maar wordt beoordeelt dat de bal geheel over de achterlijn was voor dat hij voor het doel kwam. Ook vanaf links was er nog een prachtige voorzet van Joran die Walid net naast

Gerwin Schaap

Walid el Achak

BAS JO13-1 - SWIFT '64 D1: 2 - 3

8' doelpunt 1 - 0  Walid el Achak (Joran Petersen)
26' doelpunt 2 - 0  Gerwin Schaap (-)