11-12-2010
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

Zwolsche Boys maar net verslagen

Patrick Woud toont inzicht.

Gelukkig kreeg BAS de gelegenheid van Zwolsche Boys om te komen oefenen op kunstgras zodat er weer is een wedstrijd kon worden gespeeld. In de wedstrijd bleek dat het voor BAS wel omschakelen is om op het snelle kunstgras uit de voeten te kunnen. Desondanks was BAS de beter voetballende ploeg en ontstonden er genoeg kansen om de wedstrijd winnend af te sluiten. De beslissende goal viel uit een prima uitgevoerde counter vlak na rust en werd door Walid afgerond. De Zwolsche Boys hebben een sterke verdediging en een goede sluitpost wat het scoren moeilijk maakte. Ook kreeg Zwolsche Boys nog kansen voor de gelijkmaker, maar werden ze niet benut. Patrick Woud stond opvallend sterk te spelen. Hij stelde zich continu goed op in de ruimte en was goed aanspeelbaar en wist goed raad met de bal.

De gehele selectie was fit aanwezig. Alleen was Martin wat later omdat zijn vader ook nog wat van Zwolle wilde laten zien ;) De eerste helft startte wat voorzichtig van beide zijden en was het even aftasten en wennen op het hele snelle kunstgras. BAS kwam steeds beter in het spel en was steeds meer op de helft van de tegenstander te zien. Zowel de verdediging als het middenveld van BAS controleerden. In de 10e minuut leidde dit tot de eerste kans van BAS wanneer Gerwin prima de bal naar Jerry schoot en Jerry alleen voor de keeper komt waarbij de keeper redt. Even later krijgt Gerwin zelf de kans en schiet op doel maar mist. Joran weet nog een aantal keren op links door te breken maar krijgt de bal vandaag wat moeilijker voor het doel. De schoten op het doel van Zwolsche Boys zijn wat voorzichtig. In de 1e helft heeft Zwolsche Boys geen doelkansen.

Na de rust dringt Zwolsche Boys meer aan. Na de rust krijgen zij dan ook twee hoekschoppen. In de 2e minuut na rust wordt de hoekschop goed verwerkt en weet Jerry met een uitstekende bal Walid te lanceren vanaf de middellijn waarbij Walid de bal goed meeneemt en de keeper verschalkt met een keurige schuiver in het doel; 0-1. De Zwolsche Boys krijgen nog een indirecte vrije trap vanaf de 16 vanwege een vermeende terugspeelbal op de keeper maar deze gaat een halve meter over het doel. Jerry schiet uit een voorzet van rechts op de paal. BAS wordt wat slordiger wat er voor zorgt dat Zwolsche Boys dreigender worden. Tim maakt nog een onnodige overtreding en moet er vijf minuten uit. Uit de vrije trap schieten ze op de onderkant van de lat. In de laatste vijf minuten krijgen beide ploegen nog een goede doelkans. Uit een voorzet bij Zwolsche Boys wordt de bal over het doel geschoten en uit een voorzet van Patrick schiet Walid naast.
De eindstand is dan ook 0-1. Een verdiende overwinning van BAS waarbij de score nog op hand kunnen lopen maar waarbij Zwolsche Boys ook de gelijkmaker hadden kunnen maken.

Man van de wedstrijd: Patrick Woud

Walid el Achak

ZWOLSCHE BOYS D1 - BAS JO13-1: 0 - 1

32' doelpunt 1 - 0  Walid el Achak (Jerry van Lienden)

Speler van de wedstrijd: Patrick Woud