BAS JO13-1 0 - 1 (0 - 0) ASV Dronten D1
17-11-2010, 19:00 uur

ASV Dronten wint gelukkig

BAS speelde een sterke 2e helft tegen hoofdklasser.

Een wat rommelige eerste helft werd vervolgd met een sterke tweede helft van BAS. In de tweede helft werd er duidelijk meer en beter gecombineerd door BAS wat ook gevaarlijke kansen opleverde. Goed keeperswerk van de keeper van AsvDronten voorkwam dat BAS een terechte voorsprong nam. BAS kreeg in het begin van de 2e helft een penalty die niet werd benut door Patrick. Halverwege de 2e helft kreeg AsvDronten eveneens een penalty, die in tweede instantie werd benut. De laatste tien minuten ging BAS nog 1 op 1 spelen om een doelpunt at te dwingen. Die kansen kwamen er ook nog wel maar dat mocht niet mee baten.

In de eerste helft vielen weinig kansen te bespeuren van beide teams. Halverwege de 2e helft was Gerwin met een mooie actie in de 16 beland, maar werd hij met een forse duw aan de kant gezet. Even later komt Jerry op snelheid om een bal te onderscheppen die iets te langzaam wordt teruggespeeld op de keeper. De bal gaat net voorlangs. De verdediging van beide teams staan goed waardoor er weinig wordt weggegeven. Een schot van Gerwin treft eveneens geen doel. In het slot van de tweede helft krijgt AsvDronten een aantal meters voor de achterlijn en net buiten de 16 een vrije trap. De bal wordt voorgegeven en op doel afgewerkt maar Hessel pakt de bal keurig op de doellijn. Aangezien de bal in zijn geheel over de doellijn moet zijn voor een doelpunt kan deze ondanks de protesten niet worden toegekend. De ruststand is 0-0.
Ondanks twee gevaarlijke kansen van AsvDronten vlak na rust, die beide door Tom heel goed worden verdedigd, gaat BAS nu inderdaad meer de combinatie zoeken en zijn ze de 2e helft meer op de helft van AsvDronten te bewonderen. Niet al te lang na de rust wordt Jerry net even vastgehouden wanneer hij een verdediger passeert en wordt een penalty gegeven. Patrick neemt de penalty maar deze wordt helaas gehouden door de keeper. BAS blijft echter gevaarlijk met de snelheid voorin. De keeper komt echter goed uit zodat de afwerking op doel niet slaagde. Halverwege de 2e helft krijgt AsvDronten zijn penalty na een onvoorzichtige duw. Hessel keert in eerste instantie de penalty maar in de rebound is het raak; 0-1. Al snel gaat BAS 1 op 1 spelen en dwingen nog een aantal kansen af. Patrick schiet daaruit nog een keer naast. Gerwin neemt nog een vrije trap, maar de keeper ranselt de bal uit de hoek. Joran komt er ook nog weer in en met zijn snelheid probeert hij het ook nog een keer maar ook hier komt de keeper goed uit. In het slot krijgt AsvDronten dan nog een goede kans met een schot die door Hessel nog prima wordt verwerkt tot een hoekschop. De stand blijft tot het einde echter 0-1.

Uiteindelijk een geslaagde oefenpot. En het was duidelijk dat AsvDronten zich niet opnieuw liet verrassen door BAS zoals op het toernooi op 14 augustus (3-1).

BAS JO13-1 - ASV DRONTEN D1: 0 - 1 (0 - 0)