12-2-2011, 11:15 uur
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

Zakelijke winst van BAS onder zware omstandigheden

De teams slepen zich door het koude weer.

De weersomstandigheden, met net een paar graden boven nul en striemende regen en wind, waren eveneens een grote tegenstander. Dit was natuurlijk ook voor ZAC het geval. BAS was gedurende de hele wedstrijd duidelijke de sterkere ploeg. Het spel bevond zich ook voor het overgrote deel op de helft van ZAC. Na 18 minuten werd de ban gebroken door een doelpunt van Jerry en voor rust werd het 0-2. De einduitslag werd 0-4 maar had gezien de goede kansen ook wel nul-acht kunnen worden. De power ontbrak om succesvol af te ronden.

Ondanks dat er een aantal spelers door de week ziek waren, was de selectie van BAS weer compleet.

Vanaf de eerste minuut werd langzaam het overwicht door BAS opgebouwd. ZAC liet wel zien dat ze een zo goed mogelijk resultaat wilden laten zien. Voordat de score werd geopend waren er twee goede kansen van Jerry die helaas niet in het doel gingen. Uit een corner van Joran krijgt Tom de bal op zijn slof bij de 16 en deze verdwijnt net over de kruising. In de 18e minuut is het dan wel raak als uit een goede aanval Gerwin de bal voor geeft vanaf links en Jerry prima afrond. BAS groeit steeds meer in de wedstrijd en net voor rust wordt dat beloond wanneer Rick met een prachtige pass Walid lanceert op links en Walid op de keeper schiet en de bal bij Jerry komt en in het doel wordt gewerkt; 0-2. ZAC had uitstekend verzorgd dat er veel hete thee en suiker voorradig was in de rust. Enkele jongens waren al behoorlijk verkleumd.

Meteen na de rust was de 0-3 al te noteren. BAS had gelijk een mooie aanval in petto waarbij Karst de aanval opzette met een prachtige pass op Patrick, en Patrick Gerwin aanspeelde die gelijk in 1 voetbeweging de bal bij Joran bezorgde en waarbij Joran goed afrond. Gerwin speelde in de tweede helft een stuk beter vooral door het snellere passen. Tim krijgt nog een kans om te schieten uit een corner van Patrick maar schiet net naast.

Halverwege de tweede helft wordt Sven vervangen omdat hij is verkleumd. Patrick schiet nog net een bal voorlangs. Tien minuten voor het einde wordt Gerwin vervangen door Walid. BAS speelt nu zijn sterkste fase maar de afronding en beslissende pass lukken niet meer zo. Vijf minuten voor het einde wordt Rick nog goed aangespeeld bij de eerste paal maar hij mist. Een paar minuten voor het einde zorgt Patrick voor de eindstand. Dit gebeurde nadat Marcel Jerry uitstekend lanceert op rechts en Jerry in eerste instantie zelf probeert af te ronden. De bal komt via de lat terug en Patrick rond goed af.

Jerry van Lienden

Patrick Woud

Joran Petersen

ZAC D2 - BAS JO13-1: 0 - 4

18' doelpunt 1 - 0  Jerry van Lienden (Gerwin Schaap)
29' doelpunt 2 - 0  Jerry van Lienden (-)
32' doelpunt 3 - 0  Joran Petersen (Gerwin Schaap)
57' doelpunt 4 - 0  Patrick Woud (-)