BAS JO13-1 8 - 0 (3 - 0) Go Ahead K. D2
5-2-2011, 09:30 uur

Eenvoudige winst van BAS op Go Ahead

WVF morst punten

Met voor het eerst een 3-4-3 opstelling van BAS werd Go Ahead veel op eigen speelhelft opgesloten. In de eerste 10 minuten was dat wennen maar gedurende de wedstrijd kwam BAS steeds meer op dreef. De ruststand was 3-0 en met name aan het einde van de tweede helft werden nog veel kansen gemist waardoor de eindstand van 8-0 al in de 54e minuut was bereikt. De helft van de doelpunten werden gemaakt door de kansrijke Joran Petersen. Go Ahead had amper gevaarlijke kansen omdat de driemansverdediging goed stand hield. Omdat concurrent WVF 0-0 gelijkspeelde tegen IJVV is BAS de ploeg met de minste verliespunten geworden.

BAS had duidelijk vooraf de boodschap mee gekregen om de tegenstander de hele wedstrijd op te sluiten op eigen helft. Het was de eerst tien minuten zeker onwennig maar het spel werd wel steeds beter. Go Ahead was in die fase ook niet van plan makkelijk toe te geven en hielden het tot de 20e minuut vol. Veel aanvallen konden helaas vanwege buitenspel ook niet worden doorgezet. Het was Joran die de score opende met een bekeken schot midden voor het doel. Daarvoor had BAS drie mogelijkheden gehad die niet werden benut. Karst kwam in de 1e minuut al even op visite in de 16 van Go Ahead en schoot naast. Ook Joran miste nadat Walid hem bediende. Kort daarna werd het 2-0 door Walid die in eerste instantie na een goed opgezette aanval nog miste maar opnieuw kon schieten toen de bal bij het uitverdedigen weer bij hem terecht kwam. Het werd 3-0 nadat Karst over de linker flank draafde en een goede voorzet had op Joran. De verdediging kwam niet in gevaar door tijdig ingrijpen en ook maakten ze goed gebruik van Hessel die als het ware als laatste man in het veld stond achter de driemansverdediging.

Sven viel goed in, in de tweede helft en kwam regelmatig goed door op rechts. Een strakke voorzet ging via het been van een Go Ahead verdediger in eigen doel. Even later was het via een aanval over rechts met Sven opnieuw raak waarbij Joran succesvol afwerkte; 5-0. Ook waren er diverse aanvallen over links te zien met vooral Karst en Joran in de hoofdrol. Er wordt nog met een mooi lobje van Joran net het doel gemist. Halverwege de tweede helft was het Walid die de 6-0 scoort uit een goed opgezette aanval. Even later wordt Patrick voor 5 minuten uit het veld gestuurd vanwege een opmerking over buitenspel in de toch sportief verlopende wedstrijd. Joran komt nog een keer alleen voor de keeper maar schiet naast. Even later is het toch weer Joran die met de punt van zijn schoen de bal in het doel schuift; 7-0. De 8-0 wordt kort daarna gemaakt door Gerwin na een assist van Patrick. Er moete dan nog bijna tien minuten worden gevoetbald. Het doel van Go Ahead begint op een schietschijf te lijken en er worden veel kansen gemist. Noemenswaardig is zeker nog de voorzet van Jerry vanaf links die Walid helaas voorlangs kopt.

Joran Petersen
4x

Walid el Achak

Eigendoel

Gerwin Schaap

BAS JO13-1 - GO AHEAD K. D2: 8 - 0 (3 - 0)

20' doelpunt 1 - 0  Joran Petersen (Gerwin Schaap)
25' doelpunt 2 - 0  Walid el Achak (-)
28' doelpunt 3 - 0  Joran Petersen (Karst van Dijk)

32' doelpunt 4 - 0  Eigendoel (Sven Hoiting)
37' doelpunt 5 - 0  Joran Petersen (Sven Hoiting)
44' doelpunt 6 - 0  Walid el Achak (-)
51' doelpunt 7 - 0  Joran Petersen (-)
54' doelpunt 8 - 0  Gerwin Schaap (Patrick Woud)