Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Supporters BAS in hun sas bij Go Ahead.

Eenvoudige winst is een teamprestatie.

GoAhead D1 – BAS D1 1-5 (0-3)

Nu was BAS zowel in de eerste helft als in de tweede helft als team aan het voetballen; een sterk optreden in deze oefenwedstrijd tegen een hoofdklasser! De bezoekers uit Biddinghuizen namen gelijk het initiatief. Veelvuldig werd de combinatie gevonden en als dat goed gaat maakt komt de bal vanzelf bij de spits. Jerry maakte dan ook in 7 minuten een hattrick waardoor er na een kwartier spelen 0-3 op het scorebord stond. Deze voorsprong is niet meer in gevaar gekomen en BAS bleef overzicht houden. Achterin bleef de rust aanwezig ook zeker in de tweede helft. De bekroning was een prachtig doelpunt van Patrick nadat hij uit een combinatie de bal kreeg en met een prachtige lob de eindstand van 1-5 op het scorebord zette. Bij het bepalen van de man van de wedstrijd heeft de leiding van BAS nog druk uitgeoefend op de supporters om een naam te noemen maar was hij zo onder de indruk van het unanieme besluit van de supporters om ‘het team’ uit te roepen als ‘man van de wedstrijd’, dat hij daar maar gewillig op in is gegaan. Het is een uitstekend signaal van de supporters.

De eerste helft begon gelijk op de helft van GoAhead. Na een paar minuten was het Martin die de bal prachtig hard op doel schoot maar deze bal werd gekeerd en Patrick schoot vervolgens uit de rebound de bal voorlangs. In de 8e minuut wordt een aanvang gemaakt met de hattrick van Jerry. De eerste in de reeks start op het moment dat Marcel de bal ingooit naar Gerwin en hij de bal voor geeft aan Jerry die de bal netjes in het doel schuift. De tweede in de reeks ontstaat uit een aanval over links waarbij Joran de bal goed voor geeft zodat de bal bij de vrijstaande Jerry terecht komt. En bij de derde in de reeks loopt Rick op het middenveld goed vrij en kan de aanval opbouwen waarbij Jerry uiteindelijk de bal bemachtigd nadat Patrick voorlangs schoot en prikt hij de bal nagenoeg vanaf de achterlijn in de korte hoek. Het veld wordt keurig breed gehouden en Sven staat mooi achter de verdediging. Karst weet met zijn snelheid de vleugelaanvaller van GoAhead af te troeven en aan de andere kant weet Martin ook de aanvallen te keren en de opbouw te zoeken. Gevaarlijke momenten voor het doel zijn er dan ook niet echt. Hessel wordt betrokken bij het spel en treedt goed op wanneer dat even nodig is zodat er geen gevaarlijke momenten ontstaan.

In de tweede helft zet BAS het goede spel voort. Een verdedigend foutje wordt wel afgestraft door GoAhead waardoor de spits op het doel af kan en goed inschiet; 1-3. Maar in tegenstelling tot andere wedstrijden raakt BAS niet uit zijn doen en blijven ze het spel beheersen. Tim weet ook tijdig duels te winnen en de aanvallen er uit te houden en Sven is aanspeelbaar achterin. Het vierde doelpunt ontstaat wederom uit een goede combinatie en dit keer op rechts. Patrick speelt Gerwin aan die Jerry weer goed aanspeelt waardoor hij de bal opnieuw keurig in de touwen kan schieten; 1-4. Rick weet ook net als Marcel vaak een goede schakel te zijn in de opbouw. Uit een corner van Patrick kan Gerwin de bal inkoppen maar weet de keeper goed te redden. Walid maakt ook een goede invalbeurt en weet veelal de medespeler in de buurt te vinden. Gerwin weet het spel steeds keurig te verdelen in de tweede helft. In de 50e minuut volgt dan het mooiste doelpunt van de wedstrijd wanneer hij de opstormende Patrick op zijn wenken bediend op rechts en Patrick ziet dat de keeper wat ver uit zijn doel is. Vanaf circa 20 meter lobt hij de bal hoog over de keeper en valt deze prachtig in het doel. Dat is tevens de eindstand; 1-5. Een feestje op het veld volgt en iedereen glundert.

BAS kan in de competitie terug kijken op deze wedstrijd en hier vertrouwen uit putten.

Man(nen) van de wedstrijd: Hessel Bregman; Sven Hoiting; Tim Suter; Karst van Dijk; Martin Piek; Rick van Os; Marcel de Boer; Gerwin Schaap; Joran Petersen; Patrick Woud; Jerry van Lienden; Tom Lagendijk en Walid El Achak.

Jerry van Lienden
4x

Patrick Woud

GO AHEAD K. D1 - BAS JO13-1: 1 - 5 (0 - 3)

8' doelpunt 0 - 1  Jerry van Lienden (Gerwin Schaap)
10' doelpunt 0 - 2  Jerry van Lienden (Joran Petersen)
15' doelpunt 0 - 3  Jerry van Lienden (-)

36' doelpunt 1 - 3
38' doelpunt 1 - 4  Jerry van Lienden (Gerwin Schaap)
50' doelpunt 1 - 5  Patrick Woud (Gerwin Schaap)