13-11-2010, 09:00 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS wint spannende derby.

Joran niet te houden door ASV Dronten.

BAS moest vandaag aantreden op een redelijk goed bespeelbaar veld. Al in de 1e minuut moest Hessel redding brengen voor BAS. Daarbij raakte hij licht geblesseerd maar kon gelukkig verder spelen. Al snel daarna brak Joran uit over links en schoot de bal door het poortje van de keeper van ASVDronten op de paal. In de rebound schoot Joran met rechts over. Weer 2 minuten later was er een grote kans voor Jerry, maar ook deze ging er niet in. De vaste supporters langs de kant durfden bijna niet meer te kijken. Zou het nog goed komen vandaag in deze competitiewedstrijd. Maar dan in de 13e minuut ging Jerry alleen op de keeper af. Zou dit dan de 1e goal worden. Helaas, de keeper haalt Jerry onderuit en het oordeel van de scheidsrechter luidt: doorspelen. Uiteindelijk in de 24e minuut op aangeven van Ruben, gaat Joran alleen op de keeper af en scoort de 0 -1. In de 28e minuut gaf Joran een mooie voorzet op Jerry, maar deze ging er helaas niet in. Daarna was het rust.

Walid, Sven en Tom komen er in voor Jerry, Karst en Tim. Al heel snel na de rust kreeg BAS een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Patrick mocht deze nemen en schoot hem dwars door de muur links onder in de hoek, maar de keeper van ASVD kon er net bij. 5 minuten later is het dan toch raak. Rick geeft de bal mee aan Gerwin, die rent door de verdediging heen en schiet de bal door het poortje van de keeper. 0 – 2. In de 40e minuut van de wedstrijd gaf Joran een voorzet aan Patrick maar deze ging helaas over. Vijf minuten later geeft Gerwin een voorzet van rechts naar Walid en deze kopt de bal er voortreffelijk in. 0 – 3. In de 47e minuut gaf Rick een voorzet op Joran, die schiet, maar de keeper van ASVD weet deze bal te stoppen. Dan volgt er weer een wissel voor BAS. Tim en Jerry komen er in voor Gerwin en Joran.

Maar ASVD geeft zich nog niet gewonnen. Vanuit een corner wordt de bal weggewerkt tot buiten de 16, wordt in één keer geschoten en is niet te houden voor Hessel. 1 – 3. Bijna aan het einde van de wedstrijd volgt er nog een zwaar duel waarbij Jerry geblesseerd raakt en Joran voor hem moet invallen. Maar dit veranderd niets meer aan de stand en BAS heeft de derby gewonnen.

Man van de wedstrijd: Joran.

Gerwin Schaap

Walid el Achak

Joran Petersen

ASV DRONTEN D2 - BAS JO13-1: 1 - 3 (0 - 1)

24' doelpunt 0 - 1  Joran Petersen (Ruben Stuifzand)

37' doelpunt 0 - 2  Gerwin Schaap (Rick van Os)
45' doelpunt 0 - 3  Walid el Achak (Gerwin Schaap)