6-11-2010, 09:30 uur

BAS aan kop na zege op WVF.

Linker vleugel uitgeschakeld door Tom Lagendijk.

BAS D1 – WVF D2 4-1 (2-1)

De wedstrijd die belangrijk was voor de titel werd met glans gewonnen door BAS. Snel kwamen de mannen van BAS op voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Bij een stand van 2-1 in het begin van de tweede helft kreeg WVF een penalty maar deze werd knap gestopt door Hessel en in de eerst daarop volgende aanval maakte BAS de 3-1. De wedstrijd werd goed uitgespeeld en een opvallende rol was er van Tom Lagendijk op de rechtsbackpositie. De handige vleugelspits van WVF kreeg geen kans en hij wist zelfs de opbouw vaak te vinden langs de lijn. Door deze overwinning is BAS de ploeg met de minste verliespunten. SV Zwolle staat op de lijst aan kop maar wel met twee wedstrijden meer gespeeld.

Joran was een weekend weg met de familie en ontbrak aan de verder complete en fitte selectie van BAS.

In een van de eerste aanvallen was het gelijk raak. Gerwin lanceert Jerry op rechts en met de snelheid van Jerry heeft WVF moeite. De eerste kans wordt vervolgens gelijk heel goed ingeschoten; 1-0. BAS beheerst het spel en WVF kan nog niet gevaarlijk worden door de goed opgestelde verdediging. In de 14e minuut wordt het dan toch 1-1 omdat de bal niet goed wordt uitverdedigd en de WVF geen moment twijfelt en van buiten de 16 de bal over Hessel in het doel schiet. Gerwin krijgt een korte tijd daarna nog een goede kopkans, maar deze gaat naast. Ondanks het betere spel van BAS komt WVF in de 16 toch voor Hessel te staan die uitstekend red. Even later is het een slimme snelle ingooi op rechts waardoor Gerwin gelijk in de diepte kan worden bereikt. Met een enkele passeeractie komt Gerwin bij het doel en schiet de bal goed in; 2-1. Aan het einde van de tweede helft moet Rick (ja u leest het goed) door een onschuldige handsbal voor vijf minuten het veld verlaten.

Na rust pakt BAS het goede spel weer op en kan WVF niet echt gevaarlijk worden. Een paar minuten na rust krijgt WVF een penalty waardoor ze toch op gelijke hoogte kunnen komen. Hessel redt uitstekend door de penalty te houden. Gelijk uit de eerste aanval daarna is er een aanval over rechts. Gerwin geeft uit die aanval over rechts de bal voor aan Walid en Walid schiet de bal in de touwen; 3-1. In deze periode dwingt WVF een aantal corners af maar uiteindelijk weten ze die niet te benutten door goed verdedigen van BAS. Halverwege de tweede helft bouwt BAS opnieuw op over rechts en weet Jerry de bal goed af te even in de 16 aan Walid die opnieuw scoort; 4-1. Alle BAS-spelers doen het uitstekend en behouden de rust ook door de controle achterin.

Een teamprestatie van formaat!

Walid el Achak

Jerry van Lienden

Gerwin Schaap

BAS JO13-1 - WVF D2: 4 - 1

2' doelpunt 1 - 0  Jerry van Lienden (Gerwin Schaap)
14' doelpunt 1 - 1
22' doelpunt 2 - 1  Gerwin Schaap (-)
33' doelpunt 3 - 1  Walid el Achak (Gerwin Schaap)
45' doelpunt 4 - 1  Walid el Achak (Jerry van Lienden)

Speler van de wedstrijd: Tom Lagendijk

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):