Den Uithoek, Bergweg 10 D IJsselmuiden

BAS gemakkelijk langs IJVV.

Martin piek onpasseerbaar.

IJVV D2 – BAS D1 1-7 (1-5)

Opnieuw weer een wedstrijd waarbij BAS twee helften lang de controle had. BAS was echt een maatje te groot voor IJVV in deze competitiewedstrijd. Na 7 minuten stond er dan ook al 0-3 op het scorebord en was het met de rust 1-5. De hele wedstrijd speelde BAS als een team en werd er ondanks het overwicht overgespeeld. In de rust waren de spelers van IJsselmuiden op scherp gezet en dat was wel te merken. Moedig boden ze weerstand en dat scheelde wel een aantal tegendoelpunten voor ze. Martin Piek was als rechtsback sterk bezig en onpasseerbaar en daarnaast vond hij regelmatig de juiste opbouw. De eindstand werd 1-7.

BAS begon de eerste helft heel scherp en in de tweede minuut was Jerry die de bal op maat in zijn voeten kreeg uit een keurige voorzet van Joran vanaf links. Jerry was trefzeker; 0-1. BAS bleef aandringen en was alleen op de helft van IJVV te zien. Dat resluteerde ook in corners. Gerwin neemt een corner vanaf de linkerkant en Rick heeft het neusje voor de bal en kopt deze midden voor het doel in de touwen; 0-2. Een minuut later is het alweer raak als er een aanval over rechts gaat en Jerry een goede voorzet heeft op Walid die ook het vizier op scherp heeft en de 0-3 inschiet. IJsselmuiden is overrompelt en zit dan echt in zijn minste fase. Walid kan alleen de 16 in vanaf de linkerkant en passeert de keeper waarna hij vanaf die 16 de bal prachtig in de verre kruising schiet. Een 100% doelpunt die tot onze verbazing wordt afgekeurd vanwege buitenspel. Walid blijft goed opletten en weet de bal van de keeper te ontfutselen en maakt alsnog zijn doelpunt; 0-4. De druk houdt aan en de verdediging van BAS met Tim er een aantal meters achter, pakt alle aanvallen er goed uit en zoeken telkens de opbouw. In een spaarzame aanval van IJVV komen ze in de buurt van de 16 en schiet een aanvaller niet gevaarlijk op doel maar Martin krijgt de bal op zijn kruin en Hessel kan niet meer reageren; 1-4. Voor de rust wordt dit rechtgezet wanneer Gerwin een uitstekende bal op Jerry heeft en hij de bal weer goed in het doel schiet; 1-5 en ruststand.

Na de rust komen Tom, Marcel en Patrick er in voor Sven, Joran en Rick. Tom had zijn maaginhoud voor de wedstrijd er nog uit gegooid maar was inmiddels in de eerste helft weer opgelapt en van brandstof voorzien. Hij viel zelfs sterk in. IJVV had duidelijk wat te horen gekregen in de kleedkamer en kwamen met een goede instelling en moedig weer het veld op. Met name de kleine mannetjes waren technisch vaardig en lieten zich niet het kaas van het brood eten. BAS kwam echter niet in gevaar. Karst kon op het middenveld nu lekker mee opbouwen en deed dat goed. Niet al te lang na de rust leverde het aanvallende spel van BAS opnieuw een hoekschop op en deze werd door Karst genomen. De bal ging hoog richting de 2e paal en viel daar perfect in het doel; 1-6. Halverwege de tweede helft kwam er een voorzet van Patrick vanaf links de bal bij Jerry en was het opnieuw raak; 1-7. Sven en Joran kwamen er in de laatste periode van de tweede helft nog in voor Gerwin en Tim. In de laatste minuten is er nog een mooie aanval vanaf links en zet Patrick de bal goed voor (naar achteren) en wordt er geschoten op doel maar de keeper bokst de bal weer het veld in waarbij Jerry van buiten de 16 de bal correct in schiet maar tot onze verbazing wordt hier buitenspel gegeven. Het doet er allemaal niet zo toe gelukkig.

Het team stapt tevreden van het veld en krijgt de complimenten.

Jerry van Lienden

Walid el Achak

Rick van Os

Karst van Dijk

IJVV D2 - BAS JO13-1: 1 - 7

2' doelpunt 0 - 1  Jerry van Lienden (Joran Petersen)
6' doelpunt 0 - 2  Rick van Os (Gerwin Schaap)
7' doelpunt 0 - 3  Walid el Achak (Jerry van Lienden)
14' doelpunt 0 - 4  Walid el Achak (-)
20' doelpunt 1 - 4
27' doelpunt 1 - 5  Jerry van Lienden (Gerwin Schaap)
37' doelpunt 1 - 6  Karst van Dijk (-)
46' doelpunt 1 - 7  Jerry van Lienden (Patrick Woud)

Speler van de wedstrijd: Martin Piek