BAS JO13-1 3 - 5 (1 - 3) ASC Waterwijk D2
16-10-2010, 11:00 uur

ASC Waterwijk toont vorm tegen BAS.

Tim Suter stelt zaakjes op orde in de tweede helft.

BAS D1 – ASC Waterwijk D2 3-5 (1-3)

Vanaf de eerste minuut liet Waterwijk zien in deze oefenwedstrijd waarom ze met zo’n ruim doelsaldo aan kop staan in hun 2e klasse. BAS werd gelijk in de verdediging gedrukt en terecht kwamen ze in het eerste kwartier op voorsprong. BAS kreeg toen meer vat op de wedstrijd zonder sterker te worden dan Waterwijk. De rust brak aan met een 1-3 tussenstand. Vervelend was het dat een speler van Waterwijk in de laatste actie voor de rust een bal stevig op zijn bovenlichaam kreeg bij een verdedigende actie zodat hij buiten westen raakte en niet meer goed bijkwam. Besloten werd zelfs om een ambulance te laten komen en werd de speler afgevoerd naar het ziekenhuis in Almere. Na de rust ging de wedstrijd verder en was er een gelijk op gaande wedstrijd te bespeuren waarbij BAS wel de beste mogelijkheden kreeg maar niet goed werden benut. Door de positie van Tim Suter achter de verdediging was er rust in het spel van BAS. BAS kwam tot 3-4 terug maar het was Waterwijk in het slot van de wedstrijd die scherp was voor het doel en de 3-5 intikte.

In de eerste minuut was er gelijk al een redding van Hessel nodig toen een aanvaller vanaf de linkerkant de 16 in kwam en waar Hessel uitstekend uit kwam. Een paar minuten later was het Karst die de bal tijdig voor het lege doel kon weg werken. Het was duidelijk dat Waterwijk was gekomen. De verdediging van BAS heeft die druk op het doel nog niet zo vaak mee gemaakt en bij het eerste tegendoelpunt weten de spelers van Waterwijk goed de vrije (ongedekte) man voor het doel te vinden en hebben ze de hoek voor het uitkiezen; 0-1. Even later weten ze een corner goed te benutten; 0-2na 13 minuten. Prompt komt BAS in de aanval en wordt Jerry vastgehouden in de 16 en krijgt BAS een strafschop die door Sven onberispelijk wordt ingeschoten; 1-2. Toch is het Waterwijk die voor het doel weer de goede combinatie vind en een hoek mag uitkiezen; 1-3. Vanaf dat moment weet BAS het spel naar zich toe te trekken zonder echt sterker te worden, maar het spel is in evenwicht en de verdediging en het middenveld grijpen nu wel op tijd in. Marcel staat recht op het middenveld zijn mannetje en weet een aantal keren de juiste opbouw te vinden. In de laatste minuten voor rust krijgt BAS nog zelfs kansen via Sven en uit een corner maar deze gaan net mis.

Ook na rust worden er wat experimenten uitgevoerd door BAS. Walid mocht het in de eerste helft proberen als linksbuiten en in de tweede helft achter de spits. Gerwin mocht het weer is in de spits proberen. Sven werd in de eerste helft ook nog is geprobeerd als voorstopper. Jerry mocht het in de tweede helft als spits proberen. Na rust was BAS kansrijk. En Tim wist de verdediging goed te leiden omdat hij goed achter de verdediging bleef. Hierdoor ontstond rust in het spel. Kort na rust was het Gerwin die Patrick goed bediende zodat hij kon uithalen maar de keeper redde goed. Ook even later toen Gerwin een goede pass op Joran had maar ook hier redde de keeper goed. Even later wordt Joran bediend door Jerry maar schiet hij op de paal. Even later redt Hessel weer uitstekend door in een reflex zijn voet uit te steken en de bal goed weg te werken. In de 43e minuut is het een corner vanaf links die goed wordt ingedraaid. De bal valt door de wind uit de lucht in het doel; 1-4. even later is het Sven die net het doel mist. Joran krijgt nog de kans om vanaf links de bal voor te trekken voor twee vrij staande spelers in de 16 maar werkt ineens af op het doel en schiet naast. Even later scoort BAS uit een corner. Martin mist in eerste instantie net de bal maar Jerry tikt deze er in; 2-4. BAS blijft gevaarlijk met een goede kans voor Walid. Acht minuten voor tijd wordt Jerry aangespeeld en kan hij op het doel af en schiet beheerst in met de binnenkant van zijn voet. Iets waar al geruime tijd op wordt getraind en hartstikke goed om het nu terug te zien in het veld. Ondanks dat er een gelijkmaker in de lucht hangt is het Waterwijk die alert is als de bal niet goed kan worden weggewerkt voor het doel. Dat doelpunt zorgt voor de eindstand van 3-5.

Hoewel het spel over de gehele wedstrijd niet sterk was, was het goed om te zien dat er niet werd gemopperd op elkaar.

Man van de wedstrijd: Tim Suter.

Jerry van Lienden

Sven Hoiting

BAS JO13-1 - ASC WATERWIJK D2: 3 - 5 (1 - 3)

7' doelpunt 0 - 1
13' doelpunt 0 - 2
14' doelpunt 1 - 2  Sven Hoiting (-)
18' doelpunt 1 - 3

43' doelpunt 1 - 4
47' doelpunt 2 - 4  Jerry van Lienden (-)
52' doelpunt 3 - 4  Jerry van Lienden (-)