9-10-2010, 08:45 uur
De Maten, De Maten 2 Kampen

BAS komt met de schrik vrij in Kampen.

Sven Hoiting sterk als laatste man.

Vanaf het eerste fluitsignaal tot de rust was BAS heer en meester en was hun spel absoluut mooi om te zien. De russtand van 0-3 was een bescheiden weerspiegeling want het hadden ook zes doelpunten kunnen zijn. Na de rust voerde DosKampen de druk stevig op en werden er door BAS veel duels verloren. Na de 1-3 werd BAS onnodig onrustig en rook DosKampen dat er meer te halen viel en bleef er druk op de helft van BAS. Sven Hoiting verrichte veel werk en vulde de positie bij gebrek aan verdedigers goed in. Het bleef echter bij 2-3 en BAS kwam met de schrik vrij.

BAS start de eerste helft goed en weet snel het initiatief te nemen. De spelers vinden elkaar goed en weten de opbouw te vinden. In de 5e minuut leidt dat tot de eerste goede kans bij een geslaagde combinatie tussen Joran en Jerry. Jerry schiet maar de keeper keert de bal. In de 15e minuut heeft Karst een mooie pass op Jerry in huis maar deze bal mag er ook niet in. De aanvallen volgen elkaar snel op en nog halverwege de tweede helft geeft Walid de bal ter hoogte van de 16 aan Gerwin die een paar passen neemt en goed afwerkt op doel; 0-1. Even later kan Gerwin opnieuw afronden maar schiet helaas voorlangs. De verdediging van BAS staat goed en zowel Karst, Marcel, Tim en Sven kunnen afwisselend de opbouw verzorgen. Rick en Walid zijn goed aanspeelbaar op het middenveld en weten ook vaak de opbouw een linie verder te brengen. In de 22e minuut komt de bal voor vanaf links maar ketst de bal via een verdediger af en komt bij Patrick terecht die altijd wel raad weet met dat soort ballen. Hij schiet de bal goed geplaatst in; 0-2. De opkomende Tim krijgt ook een schotkans met zijn linker been maar gaat naast. Vlak voor rust krijgt Gerwin na een goede combinatie de bal in de 16 en kan inschieten wat hij ook doet maar de verdediger van DosKampen kan de bal alleen nog met de hand keren wat hij ook doet. De penalty wordt door Gerwin genomen en goed in de linker hoek geschoten; 0-3. BAS blijft tot de rust de aanval zoeken met name over links nu. Rick heeft nog een panna in huis waardoor Joran vanaf de achterlijn de bal kan voorgeven. Maar het blijft bij 0-3.

DosKampen heeft de zaakjes weer kunnen corrigeren in de rust en ongetwijfeld zal gezegd zijn dat de duels aangegaan moesten worden. DosKampen start ook sterker en weet de opbouw van BAS nu wel goed te verstoren. Zes minuten na rust leidt dat tot een kans bij een schot op doel en Hessel de bal niet klem krijgt. Gelukkig weet Karst op tijd de bal voor het doel weg te krijgen. Door het pingelen van diverse spelers van BAS is het DosKampen die nu regelmatig een mogelijkheid krijgen voor een aanval. In de 38e minuut wordt een opkomende DosKampen speler niet opgepakt en kan hij vanaf de 16 vrij inschieten over de keeper; 1-3. Dit geeft DosKampen moed en bij BAS slaat het zelfvertrouwen uit de eerste helft snel om naar onzekerheid en onrust. In de 43e minuut dwingt DosKampen een vrije trap af op 20 meter midden van het doel. De bal wordt rechtstreeks midden voor het doel geplaatst en een aanraking van een speler van DosKampen is dan voldoende om de bal in het doel te krijgen; 2-3. Het offensief van DosKampen houdt nog even aan en BAS is langzamerhand weer wat meer op de helft van de tegenstander. Daar ontstaan nog een aantal kansen uit maar deze leiden opnieuw niet tot doelpunten. Marcel weet op fraaie wijze een aanval te keren en Rick redt wanneer DosKampen opnieuw een vrije trap kan nemen van net buiten de 16, maar Rick kopt de bal van de doellijn. In het slot komt BAS weer wat sterker voor de dag maar tot de bevrijdende 2-4 leidt dat niet. Het eerder combineren blijft uit en het pingelen blijft te veel aanhouden om kansen goed uit te spelen. Terwijl de buitenspelers Joran en Patrick het veld veelal toch breed hielden maar te weinig in het spel werden betrokken. De onrust bij BAS was nog goed te bespeuren bij een te nemen vrije trap waarbij strijdt ontstond wie de bal zou nemen.

BAS komt met de schrik vrij. En na zo’n sterke eerste helft hebben ze het zich toch moeilijk gemaakt. DosKampen wist dit natuurlijk goed aan te pakken en kwam sterk uit de rust. Het zal ze sterken om andere tegenstanders ook goed aan te pakken.

Man van de wedstrijd: Sven Hoiting.

Walid el Achak

Patrick Woud

Gerwin Schaap

DOS KAMPEN D2 - BAS JO13-1: 2 - 3 (0 - 3)

16' doelpunt 0 - 1  Walid el Achak (Gerwin Schaap)
22' doelpunt 0 - 2  Patrick Woud (-)
27' doelpunt 0 - 3  Gerwin Schaap (-)