BAS JO13-1 11 - 1 (6 - 0) CSV '28 D2
2-10-2010, 09:30 uur

Ruime overwinning op CSV'28.

Goed spel had BAS meer opgeleverd.

BAS was echt een klasse beter dan CSV. Vanaf het begin van de wedstrijd tot tien minuten voor het einde was BAS veruit de sterkste en was de voorsprong uitgebouwd tot 11-0. De moedige spelers van CSV konden de laatste 10 minuten toch nog gas geven en maakt nog een fraai tegendoelpunt. Zo eindigde de wedstrijd in 11-1. Wanneer BAS zelfs nog beter de ruimtes had benut en de spelers elkaar minder in de weg hadden gelopen of elkaar beter hadden gevonden in het veld, had de score nog hoger kunnen uit pakken.

Iedereen was aanwezig maar Sven was ziek geweest en Tim geblesseerd, waardoor zij werden ontzien.

Al vrij snel in de wedstrijd wordt de score geopend door Walid die een voorzet vanaf rechts van Gerwin in de touwen werkt. Even later probeert Gerwin het rechtstreeks op doel vanaf rechts maar gaat de bal over het doel. Jerry omspeelt even later een verdediger op rechts en krijgt de bal voor die bij Patrick komt, maar Patrick schiet voorlangs. Even later is het opnieuw Gerwin die vanaf recht een voorzet aflevert en door Patrick in het doel wordt geschoten. Jerry schiet nog een keer over het doel en Gerwin treft tot twee keer de paal bij zijn schot. Na een kwartier kan Marcel zijn goede afstandschot van 20 meter weer is uitproberen maar keert een speler de bal, maar kan Rick uit de rebound scoren. Tim geeft de bal nog is voor en Jerry kan na zijn felle sprint afronden maar mist helaas. Op de helft van BAS wordt amper gevoetbald en de verdedigers zoeken telkens snel de opbouw. Iedereen krijgt onderhand het idee dat ze de bal wel kunnen meenemen naar de 16 en kunnen afwerken. Maar het wordt dan te druk in de 16 en menigeen strand op een verdediger of weet zijn medespeler niet meer goed te vinden. Het blijkt nog niet zo makkelijk te zijn om dan juist de ruimtes groot te laten zodat de combinaties beter lopen. Vijf minuten voor de rust wordt Patrick net binnen de 16 door de keeper gegrepen en benut hij de penalty goed. Een minuut later heeft Patrick de bal opnieuw in de touwen liggen als hij in de 16 op het doel af kan. Een sterke eerste helft van Patrick met een echte hattrick. Vanaf links zet hij even later voor en schiet Jerry de bal goed in.

In de rust is het team duidelijk gemaakt dat er beter kan worden gevoetbald door het veld groot te houden en je teamspeler is meer aan te spelen. De buitenspelers kregen de opdracht om alleen tegen de zijlijnen aan te bieden anders zou zelfs een wissel volgen.

Tot een kwartier na rust viel te zien dat het team zich aan die opdracht hield. Duidelijk was het gemopper op de bank bij BAS te zien. Ook in de tweede helft laten met name Tom, Ruben (2e helft erin gekomen), Rick, Martin, Sven (2e helft erin gekomen) en Marcel zien dat zij in een team spelen en geven de ballen vaak goed af. Ook Karst speelt als voorstopper een prima tweede helft. Karst haalt een paar minuten na rust maar is flink uit en scoorde vanaf ongeveer 21 meter! Later geeft Marcel een voorzet vanaf rechts en scoort Jerry. Jerry krijgt een schotkans en schiet op de lat en Patrick schiet de bal nog weer naast. Het is Sven die de 9-0 maakt na een mooie combinatie en actie in de 16. De 10-0 komt tot stand door goed stoorwerk van Patrick waardoor hij op de keeper af kan en in kan schieten. Joran wordt diverse keren op links goed gelanceerd door weer eens goed tikwerk van Ruben en Rick. Uit een voorzet van Joran kan Jerry opnieuw scoren. Er zijn dan nog tien minuten te spelen. CSV heeft de bijzondere moed om toch te gaan aandringen en zijn weliswaar op de helft van BAS te zien. Uit een aanval over links wordt de bal links vanuit de 16 in de verre hoek over Hessel in het doel gewerkt. Jerry laat zich uitdagen door de tegenstander en geeft na een verloren duel op de 16 een verdediger van CSV een ongeoorloofde en onnodige schouder en moet voor 5 minuten aan de kant.

BAS JO13-1 - CSV '28 D2: 11 - 1 (6 - 0)

2' doelpunt 1 - 0  Walid el Achak (Gerwin Schaap)
8' doelpunt 2 - 0  Patrick Woud (Gerwin Schaap)
15' doelpunt 3 - 0  Rick van Os (-)
24' doelpunt 4 - 0  Patrick Woud (-)
25' doelpunt 5 - 0  Patrick Woud (-)
28' doelpunt 6 - 0  Jerry van Lienden (Patrick Woud)

32' doelpunt 7 - 0  Karst van Dijk (-)
33' doelpunt 8 - 0  Jerry van Lienden (Marcel de Boer)
46' doelpunt 9 - 0  Sven Hoiting (-)
50' doelpunt 10 - 0  Patrick Woud (-)
51' doelpunt 11 - 0  Jerry van Lienden (Joran Petersen)