BAS JO13-1 5 - 4 (2 - 4) Reaal Dronten D1
25-9-2010, 09:30 uur

Reaal verrast BAS bijna.

Joran Petersen een ware plaag voor Reaal.

Zoals wel vaker speelde BAS een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was slapjes van BAS en het sterke Reaal maakte daar goed gebruik van en kwam terecht op de voorsprong die ze tot de rust vast hielden (2-4). Opnieuw moest er in de rust zaken op orde worden gesteld en met name de middenveldspelers kregen instructies. Hierdoor werd het in de tweede helft makkelijker om de opbouw van Reaal te verstoren en het goede spel van BAS te laten zien. BAS controleerde weer met het duo Sven (laatste man) en Karst (voorstopper) in het centrum, en kon weer spelen op de helft van Reaal met veel aanvallen. Daar bij was Joran Petersen op links een ware plaag voor de verdedigers van Reaal en ontstond er veel gevaar en net genoeg doelpunten om de wedstrijd alsnog winnend af te sluiten; 5-4.

Tim was geblesseerd aan zijn voet en voor de rest is de selectie volledig.

In de eerste helft nam Reaal gelijk het initiatief en via een aanval over links kreeg Reaal de ruimte om langs de achterlijn naar het doel te gaan en de bal tussen de keeper en de 1e paal in het doel te schuiven; 0-1. Het was gelijk de eerste aanval van BAS daarna die een treffer opleverde. Een bekeken voorzet van Joran komt bij Sven terecht en met een lobje verrast hij de keeper; 1-1. Reaal komt kort daarna toch al weer op voorsprong als er niet goed wordt ingegrepen; 1-2. En na een kwartier spelen is het zelfs al 1-3 als opnieuw een diepe bal voor een 1 op 1 situatie achterin zorgt die nu door Reaal wordt gewonnen. De verdediging staat regelmatig onder druk waarbij ze in een 1 op 1 situatie komen of een lange bal er voor zorgt dat Reaal op de keeper af kan. Ook BAS krijgt kansen door de snelle aanvallen. Joran schiet een keer naast en een keer op de keeper. Vijf minuten voor de rust weet Tom de gevaarlijke spits te stoppen waardoor hij gelukkig niet kan doorbreken. De trainer grijpt voor de rust toch al in en brengt Marcel en Gerwin. Ze weten gelijk voor meer gevaar te zorgen en gelijk valt de 2-3 als Gerwin de bal voorzet naar Jerry en Jerry goed in schiet. Toch kan Reaal eenvoudig de 2-4 maken door opnieuw een lange bal op de rechtsbuiten te geven die goed afrond op doel. Hij lijkt buitenspel omdat hij de bal ontvangt op het moment dat hij op snelheid de bal ontvangt achter onze verdediging maar hij kwam er achter weg ;) Bij een recente uitwedstrijd zou de vlagger van de tegenpartij dat wel hebben gedaan ;)

De rust heeft BAS goed gedaan en met name de middenveldposities zijn goed doorgenomen en dat in combinatie met een sterk duo in het centrum achterin, leverde dat BAS weer de controle over de wedstrijd. Walid en Sven kwamen er weer in en waarbij Sven dit keer de laatste man positie prima invulde. De goede keeper van Reaal weet echter vaak goed te redden waarbij de redding op het schot van Jerry een hele fraaie was. Maar dan halverwege de tweede helft slaat BAS ongenadig toe in vijf minuten. Gerwin scoort de 3-4 na een mooie actie door het midden en rond goed af. Een minuut later scoort opnieuw Gerwin door van afstand de bal prachtig hoog in het doel te schieten. De ontlading van het team volgt en het doelpunt wordt met heel veel blijdschap gevierd. Het winnende doelpunt hangt dan gelijk in de lucht en Reaal krijgt het nu heel moeilijk. Joran is op links een ware plaag en wordt telkens goed bediend door Ruben en Rick vanuit die opbouw op links. In de 45e minuut scoort hij dan ook zijn zeer verdiende doelpunt; de 5-4. BAS zal nog regelmatig de aanval zoeken en er volgen nog een paar kansen waarbij Joran de keeper vol treft en Gerwin na een voorzet van Joran ook de keeper treft. Voor Reaal ontstaan er geen echte kansen meer.

Opnieuw laat BAS zien er te kunnen staan op het moment dat het moet. De tweede helft was echt een teamprestatie en dat nemen zij vast mee naar de volgende wedstrijd.

Man van de wedstrijd: Joran Petersen

Gerwin Schaap

Joran Petersen

Jerry van Lienden

Sven Hoiting

BAS JO13-1 - REAAL DRONTEN D1: 5 - 4 (2 - 4)

3' doelpunt 0 - 1
4' doelpunt 1 - 1  Sven Hoiting (Joran Petersen)
9' doelpunt 1 - 2
15' doelpunt 1 - 3
26' doelpunt 2 - 3  Jerry van Lienden (Gerwin Schaap)
28' doelpunt 2 - 4

40' doelpunt 3 - 4  Gerwin Schaap (-)
41' doelpunt 4 - 4  Gerwin Schaap (-)
45' doelpunt 5 - 4  Joran Petersen (-)

Opstelling BAS JO13-1 (4-3-3):