Lelystad '67 D2 1 - 1 (1 - 1) BAS JO13-1
18-9-2010, 11:30 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

Sterker BAS niet langs wanhopig Lelystad'67.

Jerry van Lienden alleen met geweld te stoppen

Een sterk spelend en combinerend BAS in de eerst helft kreeg ongeveer zes goede kansen tegen twee van Lelystad. Lelystad ging daar efficiënter mee om. Jerry van Lienden was daarbij de grootste plaag voor de verdediging. De tweede helft had een ander gezicht waarbij beide teams even sterk waren maar BAS voor de meeste dreiging zorgde. BAS kon in de tweede helft moeilijker de bal rond laten gaan. Het was de grensrechter die een aantal opzichtige keren aan de noodrem trok en een zeer grove overtreding op Jerry met een behoorlijke blessure, die mede er voor zorgde dat het bij een gelijkspel bleef voor BAS.

De eerste helft begon sterk van BAS-zijde en wat ook snel tot kansen leidde. Een mooie aanval over rechts die werd opgezet door Marcel en waarbij Gerwin de bal op Patrick speelt eindigt op de keeper. Maar in de 4e minuut is het na een mooie combinatie wel raak. Daarbij komt Gerwin vanaf rechts langs de achterlijn waar hij de assist geeft op Patrick die vak voor het doel staat en de bal simpel kan intikken; 0-1. Even later wordt er weer een combinatie uitgevoerd waarbij Sven de hoofdrol op eist en uiteindelijk op doel kan schieten waarbij de sterke keeper van Lelystad opnieuw in de weg staat. Ook Ruben krijgt in de 6e minuut een schotkans maar treft geen doel. Via een aanval over links van Lelystad wordt de bal voorgezet en komt de bal over Hessel gevaarlijk voor het doel, maar Sven redt met het hoofd. In de 21e minuut krijgt Lelystad een corner en krijgt Hessel niet de gelegenheid de bal te grijpen en wordt deze vanuit het doelgebied in het doel gewerkt; 1-1. Meteen daarna wordt Joran gelanceerd op links en komt hij met zijn formidabele snelheid alleen voor de keeper maar schiet via de keeper helaas naast. Uit de corner ontstaat gelijk weer een kans maar helaas. Martin staat zijn mannetje als rechtsback en laat nagenoeg geen speler voorbij. Tim als laatste man en Karst als voorstopper voeren hun taken goed uit. En uiteindelijk zorgt dat er voor dat BAS de eerste helft onder controle heeft. Er zijn nog meer kansen als een aanval over rechts waarbij Marcel vaak een rol speelt, via Gerwin bij de levensgevaarlijke Jerry terecht komt. Jerry stuit daarbij tot twee keer op de keeper. Uit een corner kopt Sven nog voorlangs. Dit overkomt ook Joran bij een schot vlak voor rust.

In de rust kon niet anders worden vastgesteld dat het best goed ging maar dat we te slordig zijn met de kansen. Blijven combineren en felheid zouden de winst moeten opleveren. Rick, Walid en Tom kwamen er in voor Sven, Jerry en Martin.

In het eerste kwartier na rust viel er weinig te noteren. Het was een strijd geworden waarbij geen kansen ontstonden. BAS kon moeilijker combineren. De verdediging van BAS hield goed stand. In de 47e minuut was het opnieuw Joran die werd gelanceerd en alleen voor de keeper kwam, en deze redde opnieuw. Kort daarna heeft Lelystad een aanval in petto maar is het Hessel die de bal goed pakt. Om toch te proberen de winst binnen te slepen wordt Sven ingebracht met de boodschap vooral de bal een linie naar voren te brengen. En even later wordt Jerry ook toegevoegd om te kijken of we met zijn snelheid in de laatste 10 minuten Lelystad nog kunnen verrassen. Lelystad komt nog een keer gevaarlijk in de 16 en gelukkig legt de scheidsrechter voor de duw in de rug de bal niet op de penaltystip. Bij een goede aanval over links wordt Joran weer is per abuis voor buitenspel teruggefloten. Vijf minuten voor tijd wordt Jerry perfect aangespeeld en heeft Jerry zijn tegenspeler op snelheid uitgespeeld als hij toch nog met een vliegende tackle op kniehoogte afschuwelijk wordt gevloerd. Slechts twee minuten tijdstraf wordt er voor gegeven en ondanks voldoende wissels brengt de coach de speler toch weer in. In de laatste minuten ontstaan er geen kansen meer.

Wat zou het mooi geweest zijn en verdiend als de 1-2 nog was gemaakt, maar helaas. De inzet was goed tot het laatst en het waren wanhopige daden die er voor zorgden dat het bij 1-1 bleef.

Man van de wedstrijd: Jerry van Lienden

Patrick Woud

LELYSTAD '67 D2 - BAS JO13-1: 1 - 1 (1 - 1)

4' doelpunt 0 - 1  Patrick Woud (Gerwin Schaap)